Ο τρόπος ζωής που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τουλάχιστον 7 χρόνια

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν επικίνδυνες για την υγεία συμπεριφορές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν τουλάχιστον 7 χρόνια περισσότερο συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό και αυτά τα χρόνια να έχουν καλή υγεία.

Ο τρόπος ζωής που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τουλάχιστον 7 χρόνια

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερα από 14.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι δεν ήταν παχύσαρκοι και δεν κάπνιζαν έζησαν 4-5 χρόνια περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό και αυτά τα επιπλέον έτη είχαν καλή υγεία.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκε να συσχετίζεται τόσο με μειωμένη διάρκεια ζωής όσο και με λιγότερα χρόνια ζωής με υγεία.

Ωστόσο, η απουσία αυτών των τριών επικίνδυνων για την υγεία συμπεριφορών διαπιστώθηκε ότι σχετίζεται με το μεγαλύτερο αριθμό ετών με υγεία.

«Τα ιατρικά άλματα θεωρείται από πολλούς ότι αποτελούν βασικό παράγοντα υγιούς και μακροχρόνιου βίου. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής όμως, που δεν κοστίζει και τίποτα, είναι αρκετός για να επιτρέψει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν μια πολυετή και υγιή ζωή», δήλωσε Mikko Myrskyla, Διευθυντής του δημογραφικού Ινστιτούτου Max Planck στη Γερμανία.

healthy living

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved