Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση

Πανελλήνιες 2017: Στη «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπήκαν σήμερα, Τετάρτη (07/06/2017) 105.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Σε ποιο κείμενο εξετάστηκαν οι μαθητές - Πώς κρίνονται τα θέματα

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση

Μια διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών, με τίτλο «Επιστήμη και επιστήμονες» ήταν το δοκίμιο στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα (07/06/2017) οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Εκτός από τις συνήθεις περιλήψεις και γλωσσικές ασκήσεις, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου τους αναφορικά με τον στόχο της επιστήμης και τον ηθικό ρόλο του επιστήμονα.

Συγκεκριμένα, το θέμα της Έκθεσης ήταν:

«Στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου σας ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί/κές επιστήμονες εκφωνείτε μια ομιλία 500-600 λέξεων στην οποία εστιάζετε σε δύο άξονες:

α) στον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη σας, σύγχρονων προβλημάτων
και β) στα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει αυτό τον στόχο».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών το θέμα της Έκθεσης κρίνεται ως κλασικό.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και κατεβάστε τα σημερινά θέματα

To Νewsbomb.gr δίπλα στους υποψηφίους

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Στο μεταξύ, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν χθες, Τρίτη (06/06/2017), στην πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017, οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Επρόκειτο για ένα κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις», που αφορούσε στις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved