Διατροφικές ελλείψεις που φαίνονται στο πρόσωπο & με ποιες τροφές θα τις νικήσετε

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρετε απαραίτητες βιταμίνες και πολύτιμα μέταλλα. Ακόμη όμως κι αν τρέφεστε σε γενικές γραμμές σωστά, είναι και πάλι πιθανό να παρουσιάζετε ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Διατροφικές ελλείψεις που φαίνονται στο πρόσωπο & με ποιες τροφές θα τις νικήσετε

Για τη διάγνωση των διατροφικών ελλείψεων απαιτείται αιματολογική εξέταση, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις όταν τα αποθέματα μιας βιταμίνης ή ενός μετάλλου είναι χαμηλά αυτό αντανακλάται στο πρόσωπο.

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη λοιπόν για να δείτε αν το πρόσωπό σας «ακτινοβολεί» κάποια από τις παρακάτω ανησυχητικές ενδείξεις. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε ότι υπάρχει κάποια έλλειψη στον οργανισμό σας, σας προτείνουμε μερικές τροφές-κλειδιά για να την αντιμετωπίσετε!

1. Πρησμένα μάτια

Είναι φυσιολογικό τα μάτια σας να είναι λιγάκι πρησμένα μόλις ξυπνάτε, αν όμως το πρήξιμο είναι πολύ έντονο και επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ιωδίου στον οργανισμό. Το ιώδιο είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Άλλα συνήθη συμπτώματα της έλλειψης ιωδίου είναι η ξηρότητα του δέρματος, η ανεξήγητη αύξηση του σωματικού βάρους και η ευθραυστότητα των νυχιών.

Οι τροφές που χρειάζεστε: κράνμπερι, γιαούρτι, πατάτα, φράουλες, φασόλια.

bigstock 170135171

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved