Έρευνα: Οκτώ στους δέκα Έλληνες αρνητικοί στους Μουσουλμάνους μετανάστες

Μία νέα έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών καταγράφει και στην Ελλάδα την τάση κατά των Μουσουλμάνων μεταναστών που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα δυτικά κράτη.

Έρευνα: Οκτώ στους δέκα Έλληνες αρνητικοί στους Μουσουλμάνους μετανάστες

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφεται η αύξηση της ισλαμοφοβίας στη χώρα μας, ενώ οι μετανάστες θεωρούνται από τους Έλληνες ως απειλή για την οικονομία και μία από τις αιτίες για την απώλεια θέσεων εργασίας. Παράλληλα, καταγράφεται και η αρνητική στάση των ερωτηθέντων απέναντι στη διαφορετικότητα.

Μιλώντας στο CNN Greece ο Άγγελος Τραμουντάνης, ερευνητής ο οποίος συμμετείχε σε αυτήν, αναλύει τα ευρήματα και τη μέθοδο διεξαγωγής της. Παράλληλα, απαντά για το ρόλο που έπαιξε η ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ενώ σχολιάζει και την αποτελεσματικότητα του «Ξένιου Δία» στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. H έρευνα διενεργήθηκε σε ένα 1.300 ατόμων, Ελλήνων και μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved