Λαρυγγίτιδα: 6 απλοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Λάρυγγας ονομάζεται το όργανο του αναπνευστικού συστήματος που «φιλοξενεί» τις φωνητικές χορδές και συμμετέχει στην αναπνοή και την παραγωγή φωνής, ενώ επίσης προστατεύει την τραχεία από την αναρρόφηση τροφής. Όταν εκδηλώνεται στον λάρυγγα φλεγμονή, τότε διαπιστώνεται η λαρυγγίτιδα.

Λαρυγγίτιδα: 6 απλοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Το βασικότερο σύμπτωμα της λαρυγγίτιδας είναι η βραχνάδα στη φωνή ή η δυσκολία στην ομιλία. Η λαρυγγίτιδα μπορεί να είναι είτε οξεία είτε χρόνια, με την πρώτη να διαρκεί από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες και να προκαλείται συνήθως από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Οι αλλεργίες, η εισπνοή ερεθιστικών παραγόντων (π.χ. καπνός) και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αποτελούν μερικές ακόμη συνήθεις αιτίες της οξείας λαρυγγίτιδας. Επαγγέλματα που περιλαμβάνουν πολύωρη και έντονη χρήση της φωνής (π.χ. δάσκαλοι, τραγουδιστές) είναι πιο επιρρεπή στη χρόνια λαρυγγίτιδα, δηλαδή τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια φλεγμονής του λάρυγγα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αναρρώσετε ταχύτερα από τη λαρυγγίτιδα.

1. Ξεκουράστε τη φωνή σας – αλλά μην ψιθυρίζετε

Όπως χρειάζεται ξεκούραση σε περίπτωση τραυματισμού, έτσι και στη λαρυγγίτιδα επιβάλλονται μερικές ημέρες αφωνίας. Μην πέσετε όμως στην «παγίδα» να ψιθυρίζετε, αφού έτσι θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Όταν ψιθυρίζουμε χρησιμοποιούμε μυς του λάρυγγα που δεν είναι «σχεδιασμένοι» για εκτενή χρήση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved