Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Η διατροφή που σας προστατεύει!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) αποτελεί την τρίτη κυριότερη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως, μετά τον καταρράκτη και το γλαύκωμα, ενώ αποτελεί την κυριότερη αιτία τύφλωσης στις εκβιομηχανισμένες χώρες.
![Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Η διατροφή που σας προστατεύει!](https://cdn.astmd.gr/img/760/456/90/2016/10/18/1700582276135-857893133-image.jpg?t=JmpRYDKeZLdQ1ZqDZEZDBw)
Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, ο βασικότερος παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωσή της είναι η προχωρημένη ηλικία. Άλλοι γνωστοί παράγοντες κινδύνου είναι η κληρονομικότητα, το ανοιχτό χρώμα των ματιών, η υπέρταση, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και η κακή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr