Καρύδια: Για ποια μορφή καρκίνου μειώνουν τον κίνδυνο και σε ποια ποσότητα
Τα καρύδια είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες (Β6, Ε).
![Καρύδια: Για ποια μορφή καρκίνου μειώνουν τον κίνδυνο και σε ποια ποσότητα](https://cdn.astmd.gr/img/790/474/90/2016/07/04/a7d44d9e5918905bdddbbef4ee1de7a9.jpg?t=auI1zDY1hYQZodpxhaJ6aw)
Μια χούφτα καρύδια περιέχει τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Επειδή δεν έχουν χοληστερίνη, είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, που τα καθιστούν πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr