Έρευνα: Γιατί κάποια παιδιά -κυρίως κορίτσια- φεύγουν από το σπίτι και εξαφανίζονται

Το φαινόμενο των ανησυχητικών εξαφανίσεων σε παιδιά πρώτης και μέσης παιδικής ηλικίας αλλά και των εκούσιων φυγών που πραγματοποιούν κυρίως παιδιά εφηβικής ηλικίας αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο πάντα κεντρίζει την προσοχή μας.

Έρευνα: Γιατί κάποια παιδιά -κυρίως κορίτσια- φεύγουν από το σπίτι και εξαφανίζονται

Αφ’ ενός λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, στην πρώτη περίπτωση και αφ’ ετέρου λόγω της σοβαρότητας στην τροπή των σχέσεων σε ένα δυναμικό σύστημα, όπως αυτό της οικογένειας, στη δεύτερη.

Ωστόσο, οι δύο κατηγορίες διαφέρουν σχετικά με τους λόγους υπό τους οποίους η κάθε μία συμβαίνει και συνεπώς και ως προς τους τρόπους που μπορούμε να παρέμβουμε ως γονείς ή γενικότερα ως πρόσωπα ευθύνης ανήλικων παιδιών, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Στο παρόν άρθρο θα εμβαθύνουμε στη δεύτερη κατηγορία, αυτή δηλαδή της φυγής των παιδιών εφηβικής ηλικίας.

Από την ποιοτική έρευνα που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2015 από την ομάδα των Ψυχολόγων της «116000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα παιδιά», φάνηκε ότι οι κυριότεροι λόγοι που ωθούν τους έφηβους να πραγματοποιήσουν φυγή ή επαναλαμβανόμενες σε κάποιες περιπτώσεις φυγές, αφορούν στην...

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved