Tεμπελιά: Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι κρύβει

Η ‘τεμπελιά’ αποτελεί μία υπερχρησιμοποιημένη κριτική την οποία ακούμε αρκετά συχνά στα σχολικά περιβάλλοντα αλλά και στα εργασιακά.

Tεμπελιά: Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι κρύβει

Αρκετές φορές ακούμε τις εξής φράσεις, είτε από ενήλικους, είτε από παιδιά: ‘Ενώ ξέρω τί πρέπει να κάνω για να επιτύχω και να τα πάω καλά στην δουλειά μου, δεν το κάνω. Κάθε φορά που έρχεται η στιγμή, βαριέμαι, τα παρατάω και μετά κατηγορώ τον εαυτό μου. Μάλλον πρέπει να είμαι πολύ τεμπέλης/α!’. Ευτυχώς, η τεμπελιά είναι ένας μύθος και πίσω από την καλυμμένη αυτή λέξη, βρίσκονται πολλοί λόγοι οι οποίοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και αρκετά σημαντικοί.

Γράφει ο ψυχολόγος Μιχάλης Επταήμερος

Η ‘τεμπελιά’ αποτελεί μία υπερχρησιμοποιημένη κριτική την οποία ακούμε αρκετά συχνά στα σχολικά περιβάλλοντα αλλά και στα εργασιακά. Δυστυχώς, αποτελεί την λέξη για να κρίνουμε κάποιον ως χαρακτήρα, αλλά δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε και πολλά. Δεν ξέρουμε τί είναι αυτό που οδηγεί κάποιον να μην προσπαθεί καθόλου ενώ θέλει να πετύχει. Αν πάρουμε μια απόσταση και διερευνήσουμε τί μπορεί να κρύβεται πίσω από την αναβλητικότητα και αποφυγή, τότε θα δούμε μία πληθώρα πολύπλοκων λόγων και παραγόντων για τους οποίους κάποιος μπορεί να θεωρείται ‘τεμπέλης’.

Φόβος αποτυχίας: Αρκετοί άνθρωποι σαμποτάρουν τον εαυτό τους...

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved