Τροφική δηλητηρίαση: Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές
Δέκα τροφές είναι υπεύθυνες για την πρόκληση του 40% των περιπτώσεων μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.
![Τροφική δηλητηρίαση: Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές](https://cdn.astmd.gr/img/574/344/90/2016/03/06/8669fb5277960539b083ce59028430e6.jpg?t=NHwTIlISNA9TXPzgGxpdTw)
Οι αιτίες είναι η πολυπλοκότητα του παγκοσμιοποιημένου συστήματος τροφών, οι απαρχαιωμένοι νόμοι για την ασφάλεια τροφίμων, καθώς και η αύξηση της παραγωγής και επεξεργασίας, σύμφωνα το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI), έναν από τους φορείς με τη μεγαλύτερη αναγνώριση και επιρροή στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ο οποίος έχει βραβευτεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr