Δείτε την «Ομπρέλα», μια ταινία μικρού μήκους για τα αδέσποτα που θα σας συγκινήσει! (video)

Ο Γιάννης Μπλέτας, είναι ένας νέος από την Κοζάνη, που σπούδασε Φιλολογία στο Ρέθυμνο.

Δείτε την «Ομπρέλα», μια ταινία μικρού μήκους για τα αδέσποτα που θα σας συγκινήσει! (video)

Σε συνεργασία με το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων, αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους, με επίκεντρο το ευαίσθητο θέμα της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστρια στην ταινία είναι η Φόξυ, μια αδέσποτη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες της στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Χανίων.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης για την ταινία:
«Εδώ και 3 χρόνια ήθελα να κάνω μια ταινία με πρωταγωνιστές τα αδέσποτα, αυτές τις αθώες ψυχές που γνωρίζουν καθημερινά και την όμορφη πλευρά του ανθρώπου, αλλά και την πιο σκληρή πλευρά του. Σπούδασα στην Κρήτη και βλέποντας πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση εκεί με τα αδέσποτα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισα ότι από εδώ και στο εξής θα βοηθάω και εγώ με τον τρόπο μου, έστω και στο ελάχιστο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια εικόνα στο διαδίκτυο, με ένα σκύλο παρατημένο, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του στο δρόμο, με συγκίνησε πολύ και μου έδωσε τα ερεθίσματα για την Ομπρέλα.
Έτσι γυρίστηκε η ταινία, με πρωταγωνίστρια την Foxie, μια σκυλίτσα που την παράτησαν στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων , την οποία και φροντίζω όταν κατεβαίνω στην Κρήτη από το 2013.

Η σκυλίτσα ήταν πολύ συνεργάσιμή, λόγω του ότι με γνώριζε. Η ταινία θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει πάρει στις μέρες μας τρομακτικές διαστάσεις. Την εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς. Στην ταινία η ομορφιά της Κρήτης και πιο γενικά της Ελλάδας, έρχεται σε αντίθεση με την πολύ άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά στα ζώα. Εύχομαι αυτή η ταινία να αφυπνίσει και να καταλάβουμε πόσο εγκληματική είναι αυτή η ενέργεια.

Η εγκατάλειψη είναι ΕΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να μεγαλώνουμε ένα ζώο και όταν το βαριόμαστε απλώς να το παρατάμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τα παιδιά στο φιλοζωικό σύλλογο «Προστασίας των ζώων» εκεί στα Χανιά για τη βοήθειά τους , αλλά και να επικροτήσω την προσπαθειών αυτών των παιδιών και όλων όσων εργάζονται στα φιλοζωικά σωματεία.»

Δείτε τη συγκινητική ταινία στο βίντεο που ακολουθεί και που σίγουρα αξίζει μια κοινοποίηση:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved