Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη
Το ιδανικό είναι οι τροφές να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες, καθώς έτσι διατηρούν όλες τις βιταμίνες και τα πολύτιμα στοιχεία τους.
![Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη](https://cdn.astmd.gr/img/574/344/90/2015/09/29/09f29616235814ce0f59fcca9bfee909.jpg?t=eVfBFjlihdTgigjxxPovpg)
Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής όμως, συχνά δεν το επιτρέπουν και έτσι η κατάψυξη των τροφίμων γίνεται αναγκαίο κακό.
Η κατάψυξη είναι η φυσική διεργασία, με την οποία η θερμοκρασία ενός τροφίμου μειώνεται κάτω του σημείου πήξης του νερού κι ένα μέρος του νερού του τροφίμου μετατρέπεται σε παγοκρυστάλλους. Η περιοχή θερμοκρασιών της είναι από το σημείο πήξης του νερού στο τρόφιμο και κάτω, με συνηθέστερη τους -18'C.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr