Κόκκινο κρασί και σοκολάτα κατά του Αλτσχάιμερ

Το κρασί και η σοκολάτα είναι δύο «απολαύσεις» που παίζουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Εκτός από το γευστικό του πράγματος, όμως, περιέχουν και ουσίες με θεραπευτικές ιδιότητες.

Νέα επιστημονική έρευνα διαπιστώνει ότι η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, καθώς και στη μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να επιβραδύνει τη συσσώρευση στον εγκέφαλο του βήτα αμυλοειδούς, μιας πρωτεϊνης που παίζει-ρόλο κλειδί στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved