Δωρεάν διακοπές μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Από 1η Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2015 – 2016.

Δωρεάν διακοπές μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού - Δείτε αν είστε δικαιούχοι


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2016, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), εκτός και αν το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αποφασίσει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για την υποβολή αιτήσεων. Στην περίπτωση αυτή, η έναρξη του προγράμματος θα μεταφερθεί για αργότερα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά τόσο για τους παρόχους όσο και για τους δικαιούχους και όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, θα πρέπει να προηγηθεί δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιδότηση διακοπών διάρκειας από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους.

Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται:
α) Ασφαλισμένοι / εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το 2014, τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
β) Ασφαλισμένες / εργαζόμενες που έλαβαν κατά το 2014, το λιγότερο 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας.
γ) Ασφαλισμένοι / άνεργοι που έλαβαν κατά το 2014, τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
δ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Δε θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος:
α) Οι δικαιούχοι που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της προηγούμενης χρονιάς, ανεξάρτητα εάν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Συνολικά, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της σεζόν 2014 – 15, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε 130.000 ωφελούμενους. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα με αναπηρία και τα ωφελούμενα μέλη τους.
β) Οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:
α) Τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατα ηλικιακό όριο το 18ο έτος.
β) Τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών.
γ) Τα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
δ) Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς.
ε) Οι συνοδοί ωφελούμενων ή δικαιούχων, όταν οι τελευταίοι ανήκουν στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 67%.

Η δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι και ένα μήνα μετά από την ΚΥΑ και θα ορίζει τον αριθμό των δικαιούχων – ωφελουμένων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την προθεσμία και τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των υποψήφιων δικαιούχων καθώς και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων – Ωφελουμένων και Παρόχων, το ποσό επιδότησης και τα ανώτατα όρια ιδιωτικής συμμετοχής ανά διανυκτέρευση και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η δημόσια πρόσκληση θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Οι δικαιούχοι θα μοριοδοτηθούν βάσει κριτηρίων όπως το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων, το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και το πλήθος των ημερών ασφάλισης στην τριετία που προηγείται του έτους έναρξης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι που ανήκουν στα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, θα έχουν προσαύξηση 50% στον αριθμό των μορίων που θα συγκεντρώσουν.

Βάσει των βαθμολογιών που θα συγκεντρωθούν, θα αναρτηθεί το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειόμενων και θα ακολουθήσει η περίοδος υποβολής ενστάσεων πριν την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Αντίστοιχη διαδικασία κατόπιν της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα ακολουθηθεί και για τους παρόχους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δαπάνη του προγράμματος υπολογίζεται στα 10,5 εκατ. ευρώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved