Σύβοτα: Διακοπές στην “Καραϊβική της Ελλάδας”

Δεν είναι τυχαίο που τα αποκαλούν "Καραϊβική της Ελλάδας" αφού αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι οι εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και δέντρα ως εκεί που φτάνει το κύμα. Σε συνδυασμό δε με τα καταπράσινα μικρά νησάκια σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από την ακτή δημιουργείται ένα τοπίο απλά μαγευτικό.

Σύβοτα: Διακοπές στην “Καραϊβική της Ελλάδας”

Ένας φίλος πάλι τα ονομάζει "Μονακό της Θεσπρωτίας" και δύσκολα μπορείς να φέρεις αντίρρηση, αφού τα πολυτελή σκάφη κατακλύζουν το λιμάνι και τους πολλούς μικρούς κόλπους, με τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν βουτιές από το κατάστρωμα ή να αράζουν με ένα ποτήρι κρασί απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Μόλις ξεπεράσεις το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα για να φτάσεις μέχρι εκεί -υπολόγισε ότι από Αθήνα θέλεις τουλάχιστον 6 ώρες με το αυτοκίνητο- έχεις μια επιλογή για εξωτικές και πάνω από όλα εκπληκτικές διακοπές εντός συνόρων. Αν πάλι έχεις σκάφος, δεν το συζητώ, τα Σύβοτα είναι ιδανική επιλογή. Και μπορεί η απόσταση να κάνει δύσκολες τις μικρές 2ήμερες ή 3ήμερες αποδράσεις, αλλά για καλοκαιρινές διακοπές τα Σύβοτα είναι ό,τι πρέπει.

Σύβοτα = βαρκάδες και βουτιές
Και δικό σου σκάφος να μην έχεις οι θαλασσινές εξορμήσεις στα Σύβοτα είναι must. Πώς αλλιώς θα δεις άλλωστε τα κοντινά νησάκια που έχουν μερικές από τις πιο όμορφες αλλά απρόσιτες με άλλο τρόπο παραλίες; Επιβιβάζεσαι σε ένα από τα θαλάσσια ταξί που βρίσκεις στο λιμάνι ή νοικιάζεις βάρκα και ξεκινάς τις βαρκάδες στα νησάκια Μαύρο Όρος, Άγιο Νικόλαο και Μουρτεμένο.
Σημείωσε, βέβαια, ότι στο Μουρτεμένο πας και με τα πόδια, σε μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα από τη θάλασσα! Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται το νησάκι αυτό και η διάσημη παραλία του Μπέλα Βράκα βρίσκονται μόλις λίγα βήματα από τα Σύβοτα, τα οποία κάνεις μέσα στη θάλασσα με το νερό να...

Περισσότερα στο olivemagazine.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved