Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

Όταν τα τρόφιμα μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα βακτήρια, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση.

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε


Αντίθετα, όταν οι τροφές είναι στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση για πολύ καιρό. Αν όμως τα αποψύξετε, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2-3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο επικίνδυνος για την υγεία αριθμός βακτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved