Γ. Βάλαρης: Ένας «απελπισμένος» σκηνοθέτης - ηθοποιός στο θέατρο «Αθηνά»

Διασκέδαση αλλά και προβληματισμό για όσα μας συμβαίνουν – που δεν είναι και λίγα με το Μνημόνιο και τα επικείμενα νέα μέτρα του ΔΝΤ – υπόσχεται στο θεατή η θεατρική παράσταση «Οι απελπισμένοι», που παίζεται στο θέατρο «Αθηνά».
Γ. Βάλαρης: Ένας «απελπισμένος» σκηνοθέτης - ηθοποιός στο θέατρο «Αθηνά»

Το δίπτυχο διασκέδαση – προβληματισμός είναι , άλλωστε και το ζητούμενο του σκηνοθέτη της παράστασης Γ. Βάλαρη, όπως λέει ο ίδιος στο newsbomb.

-Ποιό είναι το ζητούμενο για εσάς από την παράσταση "Οι απελπισμένοι;"

Γ.Βάλαρης: «Ζητούμενο είναι να περάσει ευχάριστα ο κόσμος, να γελάσει αλλά και να προβληματιστεί με ότι συμβαίνει γύρω μας αυτή την περίοδο»

Ωστόσο, η συνεισφορά του Γιώργου Βάλαρη στην παράσταση «Οι απελπισμένοι» δεν τελειώνει στις σκηνοθετικές οδηγίες που δίνει στους ηθοποιούς του.

Είναι και αυτός ένας «απελπισμένος», αφού θα ανέβει στη σκηνή ως ένας από τους πρωταγωνιστές του έργου.

-Στο ερώτημα ηθοποιός ή σκηνοθέτης, βλέπουμε ότι απαντάτε και τα δύο, καθώς σκηνοθετείτε την παράσταση και παίζετε σ' αυτήν. Πιστεύετε ότι ο ηθοποιός που βρίσκεται μέσα σας, σας βοηθάει να σκηνοθετείτε καλύτερα τους συναδέλφους σας;

Γ. Βάλαρης: «Είναι δεδομένο ότι ο ρόλος του ηθοποιού με καθιστά καλύτερο σκηνοθέτη, γιατί μπορώ να αφουγκραστώ τις αγωνίες, την ευαίσθητη ψυχολογία των ηθοποιών και να είμαι κοντά τους στις αγωνίες και τους φόβους τους».

Συνεπώς ο Γιώργος Βάλαρης είναι ένας σκηνοθέτης λιγότερο… απελπισμένος από τους άλλους, λόγω της ιδιότητας του ηθοποιού που τον βοηθά να σκηνοθετεί καλύτερα. Όμως, τελικά, πως είναι να σκηνοθετεί κάποιος τον εαυτό του;

Γ. Βάλαρης: «Δύσκολο. Γι’ αυτό επιλέγω πάντα ρόλους – κλειδιά , χωρίς να βρίσκομαι πολύ ώρα και ενεργά στη σκηνή.
Το έργο που σκηνοθετεί ο Γ. Βάλαρης είναι μια σπονδυλωτή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστές εννέα «απελπισμένους» Νεοέλληνες, οι οποίοι αποφασίζουν να αλλάξουν την ζωή τους φεύγοντας για την Αμερική...

Ωστόσο, η μοίρα τους επιφυλάσσει εκπλήξεις Το αεροπλάνο τους πέφτει σε ένα τροπικό νησί του Ατλαντικού.

Οι εννέα ήρωες μέσα στα βάθη της ζούγκλας, μακριά από τον πολιτισμό, δοκιμάζονται, λένε τον πόνο τους, κλαίνε, γελάνε, σκέφτονται, αναθεωρούν, μετανιώνουν, αυτοψυχαναλύονται .

Τέλος, λυτρωμένοι και ελεύθεροι για μια στιγμή από τις κοινωνικές συμβάσεις, ζουν τη δική τους ουτοπία …

Το έργο είναι μια καυστική σάτιρα του «σήμερα», αυτής της ιδιαίτερης Νεοελληνικής πραγματικότητας, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τωρινές συνθήκες, που συνδυάζει δομικά στοιχεία επιθεώρησης και έργου πρόζας.

Εκτός από το Γιώργο Βάλαρη στους «Απελπισμένους» πρωταγωνιστούν και οι: Νίκος Μουτσινάς, Χριστίνα Τσάφου, Αθηνά Οικονομάκου, Νίκη Παλληκαράκη, Μαρία Ανδρούτσου, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Καρακάση και Μάνος Πίντζης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου είναι οι : Πρωτότυπη Μουσική- επιμέλεια: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος (Πρωτότυπη Μουσική- επιμέλεια) , Δημήτρης Τσινιδέλος (Ενορχήστρωση διασκευών- μουσική επένδυση), Γιώργος Βάλαρης- Γιάννης Χριστοδουλόπουλος-Τζένη Διαγούπη ( Στίχοι τραγουδιών) , Κων/νος Ζαμάνης ( Σκηνικά) , Αλέξης Φούκος ( κουστούμια) , Έλενα Γεροδήμου ( χορογραφίες) , Αλέκος Αναστασίου ( Φωτισμοί), Καλλιόπη Κοτζαηλία ( Βοηθός Σκηνοθέτη), Θωμάς Χρυσοχοίδης ( Φωτογράφος)

Την παραγωγή του έργου, έχουν αναλάβει οι θεατρικές επιχειρήσεις των Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη

Θέατρο «Αθηνά» Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
Τηλ.: 210 8237330

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved