Απόκριες: Τι σημαίνει η στολή για τον χαρακτήρα σου

Η ανθρώπινη φύση και η ψυχολογική υπόσταση έχουν δύο πλευρές: τη φαινομενική, ή αυτό που το μάτι καταγράφει εκ πρώτης όψεως, και την κρυμμένη, αυτή που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.

Απόκριες: Τι σημαίνει η στολή για τον χαρακτήρα σου

Και τα δύο αυτά κομμάτια συναποτελούν την ψυχολογική μας ταυτότητα. Ενα βασικό κομμάτι της ταυτότητάς μας βασίζεται στο πρόσωπο και στη σωματική μας διάπλαση, που αποτελούν τις πύλες των βασικών πληροφοριών που δίνουμε στον κόσμο γύρω μας. Η κοινωνική μας ταυτότητα, από την άλλη πλευρά, είναι συμβολική και συχνά η εξωτερική μας εμφάνιση, το πρόσωπο ή το σώμα μας, επιδέχεται αλλαγές ­ προσωρινές ή μόνιμες ­ προκειμένου να δηλώσει ένα συμβολικό πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη, με σύμβολα όπως οι βέρες, τα μαύρα ρούχα, η περιτομή κτλ.

Ετσι στην οργανωμένη κοινωνική ζωή χρησιμοποιούμε ορισμένα σύμβολα ή κώδικες επικοινωνίας για να αντιλαμβανόμαστε βασικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του άλλου. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται τα παραπάνω μεταμφίεση, αντιθέτως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε οργανωμένης κοινωνίας και γίνονται ευρύτερα αποδεκτά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved