Αυτά είναι τα πιο παχυντικά φαγητά από... όλο τον κόσμο!

Αυτά είναι τα πιο παχυντικά φαγητά από... όλο τον κόσμο!

Αυτά είναι τα πιο παχυντικά φαγητά από... όλο τον κόσμο!

Πώς μία απλή μπάρα σοκολάτας μπορεί να γίνει τρεις φορές πιο κολασμένη στα χέρια των Σκωτσέζων και ποιο ιταλικό έδεσμα είναι βόμβα χοληστερίνης;

Ψάξαμε σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και εντοπίσαμε τα δέκα παραδοσιακά φαγητά που διεκδικούν τον τίτλο της πιο παχυντικής συνταγής του πλανήτη.

Acajare, Βραζιλία

paxyntika 1


Λιωμένα μαυρομάτικα φασόλια σε μπάλα, που τηγανίζονται σε φοινικέλαιο. Σερβίρονται με πικάντικες σάλτσες από γαρίδα, κάσιους και περιέχουν 7 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά κουταλιά.

Churros, Ισπανία

paxyntika 2

Λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα, βαφτισμένοι σε πηχτή, ζεστή σοκολάτα.

Poutine, Καναδάς

paxyntika 3

Τηγανητές πατάτες περιλουσμένες με σάλτσα και τυρί τσένταρ. Κάθε μερίδα θα σας φορτώσει με 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους.

Khachapuri, Γεωργία

paxyntika 4

Πεϊνιρλί φορτωμένο με λιωμένο τυρί, αυγά και άφθονο βούτυρο, ιδανικό για να κάνετε πάρτι λιπαρών.

Κρέπες πραλίνας, Γαλλία

paxyntika 5

Μία μερίδα πραλίνας φουντουκιού έχει 200 θερμίδες – πάνω από οι μισές των οποίων προέρχονται από λιπαρά. Προσθέστε τώρα και τη ζύμη της γαλλικής κρέπας, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας σας, από άχνη μέχρι σαντιγί ή ξηρούς καρπούς.

Aligot, Γαλλία

paxyntika 6

Φτιάχνεται από πουρέ πατάτας, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και λιωμένο τυρί. Μόλις μία κουταλιά δίνει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κορεσμένων λιπαρών.

Τηγανητή Mars, Σκωτία

paxyntika 7

Αφού τη βαφτίζουν σε ζύμη, την τηγανίζουν σε λάδι. Έχει τόσες πολλές θερμίδες, που ακόμη και η εταιρεία της Mars παραπονέθηκε πως έτσι δεν προωθείται ο υγιεινός, ισορροπημένος τρόπος ζωής.

Jalebi, Ινδία

paxyntika 8

Τηγανητό ζυμάρι, βουτηγμένο σε σιρόπι ζάχαρης!

Calzone, Ιταλία

paxyntika 9

Αυτό το ιταλικό έδεσμα φτιάχνεται από τόσο ζυμάρι, όσο χρειάζεται για να γίνει και μία ολόκληρη πίτσα. Στη διατροφική βόμβα προσθέστε ντομάτα, μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα toppings που αξιοποιεί κάθε συνταγή για να γεμίσει το calzone.

Ramen, Ιαπωνία

paxyntika 10

Αν νομίζετε ότι όλες οι σούπες είναι υγιεινές, κάνετε λάθος! Η συγκεκριμένη περιέχει noodles βουτηγμένα σε λάδι και σαν topping μια ποικιλία κρεατικών και λαχανικών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved