Το πιο συγκινητικό βίντεο που έχετε δει για τη βία κατά των γυναικών

Λένε πως όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αρχίζουν να φέρονται πιο ώριμα και αποφεύγουν να αντιδρούν σαν παιδιά.

Το πιο συγκινητικό βίντεο που έχετε δει για τη βία κατά των γυναικών

Όμως το βίντεο ενός Ιταλού δημοσιογράφου αποκαλύπτει πως σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά μπορούν να φανούν, αν όχι σοφότερα από τους ενήλικες, εξίσου σοφά με εκείνους. Για το συγκεκριμένο κοινωνικό πείραμα, ο δημοσιογράφος Luca Lavarone συγκέντρωσε αγόρια, ηλικίας από 6 έως και 11 ετών, και ένα κορίτσι.

Τα αγόρια συστήνονταν ένα ένα στο κορίτσι, που ονομαζόταν Martina, και στη συνέχεια τους ζητούνταν να της συμπεριφερθούν με συγκεκριμένο τρόπο, όπως να της κάνουν μια αστεία γκριμάτσα και να τη χαϊδέψουν. Τα αγόρια ακολούθησαν τις παραπάνω εντολές χωρίς κανέναν δισταγμό, όμως ο Lavarone τους έδωσε και ακόμα μια εντολή: ο καθένας τους να χαστουκίσει το κορίτσι. Σε αυτήν την εντολή φαίνεται πως αντιστάθηκε κάθε αγόρι, δίνοντας τη δική του εξήγηση, λέγοντας πως δεν είναι σωστό να χτυπάς ένα κορίτσι ή δηλώνοντας ότι είναι κατά της βίας.

Φαίνεται πως τα μικρά αγόρια έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και σεβασμό, κάτι που σίγουρα δεν θα περιμέναμε από παιδιά τέτοιας ηλικίας. Το βίντεο αυτό έχει σκοπό να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε ότι η βία και η επιθετικότητα δεν είναι στοιχεία με τα οποία ο άνθρωπος γεννιέται, αλλά είναι συμπεριφορές που συνήθως μαθαίνονται, όμως μπορούν να σταματήσουν να εμφανίζονται.

Την ιδέα αυτού του πειράματος είχε η κοινωνική υπηρεσία Fanpage, η οποία τάσσεται υπέρ της καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το βίντεο μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο, καθώς καταφέρνει να μας κάνει να σκεφτούμε πραγματικά. Σαφώς και θα περιμέναμε τα παιδιά να ακολουθήσουν οποιαδήποτε εντολή τους έδιναν οι μεγάλοι, όμως αυτά γνωρίζουν καλύτερα ότι η βία δεν είναι καλή και η αντίστασή τους σε αυτήν υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρή.

Δείτε το βίντεο και κάντε share! Αξίζει τον κόπο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved