Ξεπαγώστε τη γαλοπούλα εγκαίρως γιατί η τροφική δηλητηρίαση παραμονεύει

Η αρμόδια Βρετανική Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων συνιστά να αρχίσετε από σήμερα να ξεπαγώνετε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο που θα μαγειρέψετε ανήμερα τα Χριστούγεννα, εάν τα έχετε στην κατάψυξη.


Η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA), προέβη σε αυτή τη σύσταση έπειτα από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε και η οποία έδειξε ότι σχεδόν επτά στους δέκα καταναλωτές (69%) αποψύχουν τα πουλερικά οπουδήποτε αλλού, πλην του ψυγείου.
Η τακτική αυτή όμως, ενέχει σοβαρό κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, καθώς τα πουλερικά εκ φύσεως περιέχουν μικρόβια τα οποία μπορεί να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα όταν αποψυχθούν σε λάθος συνθήκες και ίσως να αντέξουν ακόμη και τις θερμοκρασίες ψησίματος.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved