Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι melitzanistas;

Εκστρατεία ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξαπλώνεται μέσω διαδικτύου

Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι melitzanistas;

Μια πρωτότυπη καμπάνια έχει ξεκινήσει να γίνεται viral μέσω διαδικτύου. Την υπογραφή φέρει ομάδα με το όνομα melitzanistas, τα μέλη της οποίας επιχειρούν να αναδείξουν το θέμα του ατμίσματος ως την ασφαλέστερη μέθοδο απεξάρτησης από τη νικοτίνη.

«Καλά, πως προέκυψε το όνομα melitzanistas;» ίσως αναρωτηθείς (και με το δίκιο σου!) όμως η απάντηση είναι απλή: η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη (0.01mg τα 100gr) – το ήξερες;

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από λίγες μόλις ημέρες: Σε ένα video με συνθήματα όπως «εκτός μόδας το μελιτζανί», «η μελιτζάνα η καλή δεν είναι nicotine free» και «για σένα Άννα, θα φάω και μελιτζάνα» η ομάδα χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου αναδεικνύει το άτμισμα ως το ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου, με χιούμορ και πρωτοτυπία.

{youtube}14X4j-F35uI{/youtube}

Είχαν προηγηθεί δεκάδες μελέτες που επιβεβαίωναν το αυτονόητο: το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο από το συμβατικό καθώς δεν περιέχει πίσσα ούτε εκλύει χημικές ουσίες από την καύση.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, καθηγητές καρδιολογίας, βιοχημείας και φαρμακευτικής χημείας έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν ότι «αν το 3% των καπνιστών στρεφόντουσαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε θα σωζόντουσαν 1 εκατομμύριο ζωές σε φάσμα 20ετίας».

Η ομάδα www.melitzanistas.com άνοιξε τον διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπό την ομπρέλα της γνωστής εταιρίας NOBACCO που μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινίασε νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είσαι καπνιστής; Τι περιμένεις; Μάθε τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved