Οι ανθρώπινες ανάγκες και το Ψυχολογικό Αθηνών

Η καρδιά του Ψυχολογικού Αθηνών χτυπάει επίσημα πλέον στο Κολωνάκι.

Οι ανθρώπινες ανάγκες και το Ψυχολογικό Αθηνών

Σήμερα αποφάσισα να παρουσιάσω στο blog μου έναν καλό μου φίλο, τον Ηλία Σκούρτη, ο οποίος είμαι σίγουρη πως θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σε όλους μας.

Ο Ηλίας είναι ένας δραστήριος άνθρωπος που καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, αλλά και αποτελεσματικά. Τα τελευταία χρόνια είχε ένα μεγάλο όραμα που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει. Να ιδρύσει ένα κέντρο ψυχικής υγείας. Σε αυτό βρήκε την καλύτερη σύμμαχο, την Άσπα Καρακώστα, Ψυχολόγο και Υποψήφια Διδάκτορα ΕΚΠΑ.

Μπορεί να προέρχεται από τον χώρο των επιχειρήσεων αφού είχε δραστηριοποιηθεί για χρόνια σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου βίωσε από πρώτο χέρι ψυχολογικές πιέσεις λόγω της υψηλόβαθμης θέσης του, καθώς και το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο έζησε απογοητεύσεις και συναισθηματικές μεταπτώσεις, όμως ταυτόχρονα αυτή η κατάσταση τον οδήγησε σε μια εσωτερική μεταμόρφωση αλλά και σε νέες αναγνωρίσεις. Ήταν η αρχή για κάτι νέο.

Εδώ και 6 μήνες το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Η καρδιά του «Ψυχολογικού Αθηνών» χτυπάει στο Κολωνάκι, σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο, όπου 16 ψυχολόγοι συναντούν καθημερινά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να μιλήσουν με ειδικευμένους επιστήμονες.

Η φιλοσοφία του Κέντρου υποστηρίζει τη διαφορετικότητα στις ανθρώπινες ανάγκες και έτσι το «Ψυχολογικό Αθηνών» αποτελεί το μοναδικό Κέντρο ψυχικής υγείας όπου οι ειδικότητες των θεραπευτών και οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ποικίλλουν καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα αναγκών, παθολογικών και μη, όπως και εκπαιδευτικών. Οι υπηρεσίες θεραπείας απευθύνονται σε ενήλικες, παιδιά, ζεύγη και οικογένειες και οργανώνονται σεμινάρια τύπου workshops για το ευρύ κοινό, για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και για εκπαιδευτικούς με στόχο την ενημέρωση, την ψυχοεκπαίδευση και την πρόληψη/αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσκολιών. Επίσης, ειδικές εκπαιδεύσεις για επιχειρήσεις παρέχονται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του εργασιακού περιβάλλοντος και την επίτευξη στόχων.

Οι άνθρωποι που μπορούν να μας συναισθανθούν είναι αυτοί που έχουν ζήσει αντίστοιχες εμπειρίες με τις δικές μας! Ο Ηλίας, έχοντας ζήσει ο ίδιος δύσκολες καταστάσεις, πλέον δραστηριοποιείται με κίνητρο την ανακούφιση από ψυχολογικές συγκρούσεις, καθημερινές και πιο ειδικές, με τρόπους στους οποίος τόλμησε πρώτα ο ίδιος να δείξει εμπιστοσύνη και να επενδύσει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο επίσημο site: www.psyath.com , Email : info@psyath.com, τηλέφωνο 2117708711 στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 27-29 Κολωνάκι.

Διαβάσετε περισσότερα άρθρα στο queen.gr, στο blog της Σαμάνθας Αποστολοπούλου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved