Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Δύο... μύθους επιχειρεί να καταρρίψει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Aνδρέας Ανδρεάδης, παραπέμποντας για τον σκοπό αυτό και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Έτσι, σε αντίθεση με όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η εφετινή εκτίμηση ως προς τα τουριστικά μας έσοδα ανά επισκέπτη ανά ημέρα παραμονής αντιστοιχούν στα 74 ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση έναντι των 72 ευρώ του 2013 και συνολικά κατά την τελευταία πενταετία: Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2010 το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 69 ευρώ, για το 2011 στα 70 ευρώ και για το 2012 στα 71 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο κ. Ανδρεάδης επιχειρεί να καταρρίψει έναν ακόμη μύθο, αυτή τη φορά για όσους υποστηρίζουν ότι το all inclusive είναι το σημαντικότερο τουριστικό μας προϊόν. H αλήθεια, κατά τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, είναι ότι το all inclusive παράγει μονοψήφιο ποσοστό των 13,5 δισ. ευρώ τουριστικών εσόδων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΤτΕ, οι εισπράξεις αλλά και οι αφίξεις στο επτάμηνο του 2014 εξακολούθησαν την ανοδική τους πορεία. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους σημείωσαν κατά την περίοδο του επταμήνου Ιανουαρίου- Ιουλίου 2014 άνοδο κατά 13,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, αντανακλώντας άνοδο κατά 20,8% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών. Μόνο για το μήνα Ιούλιο εφέτος, οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 14,4% αντανακλώντας άνοδο κατά 29,4% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα - διαβάστε περισσότερα στο abouttickets.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved