Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 24° 32' 45" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 09° 15' 24" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 13° 29' 28" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 14' 52" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 00° 38' 17" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 01° 51' 54" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 22' 25" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 29° 36' 56" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 42' 46" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 17' 31" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 29° 09' 26" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Οι γλυκαντικές ουσίες έχουν μπει δραστικά στη ζωή μας τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, τα οποία μάλλον προ- καλούν μεγαλύτερη σύγχυση παρά βοηθούν.

Γι' αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο στο σημείο αυτό να γνωρίσουμε τις γλυκαντικές ουσίες που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες γλυκαντικών ουσιών. Η πρώτη είναι οι θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες (δηλαδή αυτές που έχουν θρεπτική και θερμιδική δράση), θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες είναι οι θερμιδικές ζάχαρες, όπως η σουκρόζη (επιτραπέζια ζάχαρη), η φρουκτόζη, η δεξτρόζη, η λακτόζη, η μαλτόζη, το μέλι, το σιρόπι καλαμποκιού και το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, οι μολάσες και οι πολυόλες (οι οποίες αναφέρονται ως αλκοόλες ζάχαρης, όπως η σορβιτόλη, η μανιτόλη, η ξυλιτόλη και άλλες αλκοόλες).

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies