Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 26° 04' 22" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 12° 53' 19" ΖΥΓΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 21° 15' 55" ΛΕΩΝ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 09° 35' 31" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 06° 21' 15" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΔΙΑΣ - 13° 26' 32" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 04° 21' 04" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 02° 23' 58" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 16° 15' 43" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 52' 03" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 05° 56' 19" ΛΕΩΝ

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Οι γλυκαντικές ουσίες έχουν μπει δραστικά στη ζωή μας τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, τα οποία μάλλον προ- καλούν μεγαλύτερη σύγχυση παρά βοηθούν.

Γι' αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο στο σημείο αυτό να γνωρίσουμε τις γλυκαντικές ουσίες που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες γλυκαντικών ουσιών. Η πρώτη είναι οι θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες (δηλαδή αυτές που έχουν θρεπτική και θερμιδική δράση), θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες είναι οι θερμιδικές ζάχαρες, όπως η σουκρόζη (επιτραπέζια ζάχαρη), η φρουκτόζη, η δεξτρόζη, η λακτόζη, η μαλτόζη, το μέλι, το σιρόπι καλαμποκιού και το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, οι μολάσες και οι πολυόλες (οι οποίες αναφέρονται ως αλκοόλες ζάχαρης, όπως η σορβιτόλη, η μανιτόλη, η ξυλιτόλη και άλλες αλκοόλες).

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies