ΕΡΕΥΝΑ: Προσοχή στον καφέ όταν ταξιδεύετε!

Ο καφές που σερβίρεται σε κάθε πόλη, αλλά και σε διαφορετικά café της ίδιας πόλης, έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε καφεΐνη!

ΕΡΕΥΝΑ: Προσοχή στον καφέ όταν ταξιδεύετε!

Ειστήμονες από τα πανεπιστήμια της Γλασκώβης στη Σκωτία, της Πάρμα στην Ιταλία και της Παμπλόνα στην Ισπανία ανέλυσαν τους καφέδες από 26 café των τριών πόλεων. Όπως φαίνεται, οι Σκωτσέζοι πίνουν πιο δυνατό τον καφέ τους.

Η περιεκτικότητα των σκωτσέζικων espresso σε καφεΐνη ήταν 72-212 mg, των ιταλικών espresso 73-135 mg και των ισπανικών από 97 έως 127 mg. Στον cappuccino επίσης παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Στη Σκωτία οι καφέδες είχαν καφεΐνη από 101 έως 275 mg, αλλά και στον στιγμιαίο καφέ ένα μικρό ποτήρι στη Σκωτία περιείχε από 48 έως 88 mg.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχετε υπόψιν σας πως αν σας πειράζει ο δυνατός καφές, τότε χρειάζεται προσοχή, ιδίως για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι έγκυοι, στις οποίες αντενδείκνυται η κατανάλωση πάνω από 200 mg καφεΐνης την ημέρα.

Όσον αφορά τους λοιπούς, υγιείς ενήλικες, επιστήμονες από τη Mayo Clinic, στο Rochester της Μινεσότα, αναφέρουν ότι έως 400 mg καφεΐνης την ημέρα είναι ασφαλή.

Η έρευνα επίσης τονίζει πως τα café πρέπει να μελετούν την περιεκτικότητα σε καφεΐνη των καφέδων που αγοράζουν και να ενημερώνουν τους πελάτες τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved