Μία παράδοση 180 χρόνων: Γιατί οι νύφες φοράνε λευκά;

Ο γάμος είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή κάθε γυναίκας, και εκείνη συνήθως φορά εντυπωσιακό λευκό φόρεμα.

Μία παράδοση 180 χρόνων: Γιατί οι νύφες φοράνε λευκά;

Όμως δεν ήταν πάντοτε τα νυφικά λευκά.

Πηγαίνοντας πίσω το χρόνο, στη βικτωριανή εποχή, η βασίλισσα Βικτώρια επαναστάτησε και ζήτησε να φορέσει λευκό φόρεμα, την ίδια στιγμή που όλες φορούσαν κόκκινο, στο γάμο της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο το 1840.

Οι νύφες στην Ευρώπη και στην Αμερική δεν έμεναν μόνο στο κόκκινο και έραβαν νυφικά και σε μπλε, κίτρινο, μαύρο, καφέ και γκρι χρώμα!

Η φήμη για το λευκό νυφικό της βασίλισσας Βικτώρια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μόδα, και τα επόμενα χρόνια όλη η αμερικανική και ευρωπαϊκή ελίτ ακολούθησε το παράδειγμά της. Όπως ανέφεραν ιστορικοί, «αν η νύφη φορούσε λευκά στον 19ο αιώνα, ήταν πιθανό να φορέσει και πάλι το νυφικό της φόρεμα σε διάφορες εκδηλώσεις». Μάλιστα, ακόμα και η ίδια η βασίλισσα Βικτώρια ξαναφόρεσε το διάσημο λευκό δαντελένιο της φόρεμα και σε άλλες κοσμικές εκδηλώσεις!

Αν κάποια γυναίκα φορούσε λευκό φόρεμα, σήμαινε πως ήταν πλούσια: τα λευκά φορέματα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίδειξη πλούτου και υπεροχής μεταξύ της αφρόκρεμας, το οποίο έδειχνε πως η νύφη δεν φοβόταν να επιλέξει ένα περίτεχνο φόρεμα που θα μπορούσε να καταστραφεί και να λερωθεί πολύ εύκολα.

Το λευκό επίσης έδινε μια αίσθηση αθωότητας και σεξουαλικής αγνότητας.

Η απεικόνιση των γάμων σε ταινίες του Hollywood, ιδιαίτερα αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έκανε το λευκό κυρίαρχη μόδα μέχρι σήμερα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved