ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ VIDEO: H ομιλία του δύο μήνες πριν πεθάνει δίνει στους υπόλοιπους νόημα για τη ζωή

O Randy Pausch (1960-2008) ήταν Αμερικανός καθηγητής Πληροφορικής και Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Pittsburg της Pennsylvania.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ VIDEO: H ομιλία του δύο μήνες πριν πεθάνει δίνει στους υπόλοιπους νόημα για τη ζωή

To Σεπτέμβρη του 2006 έμαθε ότι έχει καρκίνο στο πάγκρεας και τον Αύγουστο το 2007, οι γιατροί του είπαν ότι του απομένουν «3 ως 6 μήνες καλής υγείας». Στις 18 Σεπτέμβρη του 2007 έδωσε την «Τελευταία Διάλεξή» στο Carnegie Mellon, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσω του Youtube . Η φιλοσοφία αυτών των διαλέξεων που δίνονταν στο Carnegie Mellon, ήταν ότι αν είχες την ευκαιρία να δώσεις την τελευταία ομιλία σου πριν πεθάνεις, ποια σοφία θα μετέδιδες στον κόσμο; Η διάλεξη του Randy Pausch είχε θέμα "Really Achieving Your Childhood Dreams" («Εκπληρώνοντας Πραγματικά Τα Παιδικά Σου Όνειρα». Η ειρωνία ήταν ο ομιλητής όντως πέθαινε.

O Randy Pausch ήταν πρωτοπόρος στην Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή και κατά καιρούς συνεργάστηκε με κολλοσσούς όπως η Walt Disney, η Electronic Arts πάνω στην εικονική πραγματικότητα και με την Google για το user interface. Η «Τελευταία Διάλεξη» είχε τεράστια επιτυχία στο Internet και κυκλοφορήσε και σε βιβλίο από την Hyperion Books, εταιρία που ανήκει στην Disney. Στα Ελληνικά το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Επίσης εμφανίστηκε στην Oprah Winfrey για να δώσει μια συντομευμένη εκδοχή της «Τελευταίας Διάλεξης». Αυτή, που θα ήταν πραγματικά η τελευταία του διάλεξη, δώθηκε στις 27 Νοέμβρη 2007 στο Πανεπιστήμιο της Virginia με θέμα το time management.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved