Αλλεργία στο δέρμα μπορεί να προκαλέσουν τα μέταλλα των κινητών

Το νικέλιο, το κοβάλτιο και το χρώμιο των συσκευών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία σύμφωνα με μία νέα δανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα, γι' αυτό οι επιστήμονες συνιστούν να καλύπτεται το τηλέφωνο με μία πλαστική θήκη.

Αλλεργία στο δέρμα μπορεί να προκαλέσουν τα μέταλλα των κινητών


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κλερ Ρίτσαρντσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λόμα Λιντ της Καλιφόρνια και ο Γιάκομπ Τάισεν του Τμήματος Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Pediatric Allergy, Immunology and Pulmonology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρουν ότι έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 37 περιστατικά αλλεργικής δερματίτιδας που οφείλονται στα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων.
Οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδίως αν γίνεται πολύ συχνή χρήση του κινητού σε επαφή με το δέρμα. Υπάρχουν όμως και σπανιότερες περιπτώσεις, όπως αυτή μιας 17χρονης Γαλλίδας που ερεθίστηκε στο στήθος της, επειδή στερέωνε το κινητό στο σουτιέν της.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved