Η εντυπωσιακή αληθινή ιστορία του ακέφαλου κόκκορα!

Κι όμως ναι, πράγματι υπήρξε.

Η εντυπωσιακή αληθινή ιστορία του ακέφαλου κόκκορα!

Αυτή είναι η ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κόκκορα!

Η ημερομηνία είναι 10 Σεπτεμβρίου του 1945. Στην κωμόπολη Fruita της πολιτείας Κολοράντο των Η.Π.Α. ο αγρότης Lloyd Olsen (Λόυντ Όλσεν) έχοντας επισκέψεις στο σπίτι του, την πεθερά του(!), ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει το πεντέμιση μηνών κοκκοράκι Μάικ για να ετοιμάσουν το δείπνο.

Ούτε που του περνούσε από το μυαλό εκείνη τη στιγμή ότι ο Μάικ θα έμενε στην ιστορία. Το χτύπημα του τσεκουριού λοιπόν βρήκε το κεφάλι του Μάικ αρκετά ψηλά αφήνοντας άθικτα ζωτικά αιμοφόρα αγγεία και ένα μέρος του εγκεφάλου.

Ο Μάικ, παρότι τεχνικώς αποκεφαλισμένος, έμεινε στη ζωή και άρχισε να περπατάει προσπαθώντας να κάνει κινήσεις... ρουτίνας, όπως να καθαρίσει τα φτερά του με το ράμφος του, να τσιμπήσει κάτι από το χώμα ή να λαλήσει!!!

Εννοείται ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά αφού δεν είχε πλέον κεφάλι!

Ο Λόυντ Όλσεν παραξενεύτηκε για το αποτέλεσμα του αποτυχημένου αποκεφαλισμού και τελικά αποφάσισε να δώσει στον πλέον ακέφαλο Μάικ την δέυτερη ευκαιρία για ζωή και να συνεχίσει να τον φροντίζει.

Τον τάιζε με σταγονόμετρο απευθείας στην ανοιχτή τραχεία με νερό, γάλα και σπόρους καλαμποκιού!

Ο Μάικ ο ακέφαλος κόκκορας, στην αρχή περπατούσε λίγο ατσούμπαλα αλλά μόλις συνήθισε το νέο του... κέντρο βάρους μπορούσε πλέον να κινηθεί αρκετά επιδέξια ώστε να πηδάει και να ισορροπεί επάνω σε φράχτες. Επίσης προσπαθούσε επίμονα να λαλήσει βγάζοντας περίεργους ήχους από το λαιμό του!

Φοβερό, φανταστείτε το απλά!!

Κάποια στιγμή ο Λόυντ Όλσεν άρχισε να κάνει περιοδείες επιδεικνύοντας τον μοναδικό Μάικ με πληρωμή σε διάφορα σώου, κερδίζοντας αρκετά χρήματα από αυτό.

Ο διάσημος Μάικ είχε επιτυχία και ως «φωτομοντέλο» ποζάροντας σε εφημερίδες και περιοδικά, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα περιοδικά Time και Life!

Η επιτυχία του Μάικ προκάλεσε εκείνη την περίοδο ένα κύμα αποκεφαλισμών κοτόπουλων, αφού πολλοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έναν ...δεύτερο Μάικ!

Κανένας δεν το πέτυχε όμως!

Το να πετύχει κανείς ακριβώς τον τρόπο που έκοψε το τσεκούρι το κεφάλι του Μάικ είναι πραγματικά σάν να προσπαθεί να πιάσει το ...Τζόκερ!

Το Μάρτιο του 1947, κατά την επιστροφή από μια περιοδεία, σε ένα μοτέλ ο διάσημος ακέφαλος κόκκορας άφησε τα ...εγκόσμια. Ο άτυχος Μάικ δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πνίγηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ηλικία σχεδόν 2 ετών.

Έτσι τελείωσε η ένδοξη ιστορία του «θαύματος του ακέφαλου κοτόπουλου»!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved