Facebook: Προσοχή! Αν δείτε τα παρακάτω βίντεο μην τα ανοίξετε

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του Facebook όταν στη σελίδα των ενημερώσεων δουν ανάρτηση που περιέχει βίντεο τρόμου καθώς ο πραγματικός τρόμος είναι ο ιός που κρύβεται πίσω από την διαδικτυακή απάτη.

Facebook: Προσοχή! Αν δείτε τα παρακάτω βίντεο μην τα ανοίξετε

Το πρόγραμμα προστασίας απ ιούς, Malwarebytes, εντοπίζει μια «επιδημία» από κακόβουλα προφίλ που κυκλοφορούν στο Facebook και περιλαμβάνουν:

-Μια σκηνή από επίθεση φαντάσματος

-Βίντεο που δείχνει το Aswang, ένα «μυθικό», τρομαχτικό τέρας από τις Φιλιππίνες

-Σκηνή με γοργόνες

-Σκηνή με έναν μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου

Σύμφωνα με το anti-virus πρόγραμμα, οι χρήστες που ανοίγουν τα «μολυσμένα» βίντεο λαμβάνουν μηνύματα για την λήψη και εγκατάσταση νεότερων εκδόσεων των προγραμμάτων αναπαραγωγής βίντεο, τα οποία επίσης περιέχουν ιούς.

Στους χρήστες που ανοίγουν το βίντεο με την επίθεση του φαντάσματος το λογισμικό που εγκαθίσταται περιέχεται στο αρχείο με όνομα «PUP.Optional.InstallBrain.A», σε αυτούς που ανοίξουν το βίντεο με τις γοργόνες στο αρχείο «PUP.Optional.Bandoo», σε αυτούς που επιλέξουν το Aswang στο "scan your PC", ενώ όσοι δουν το βίντεο με τους καρχαρίες θα μεταφερθούν για πλοήγηση σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητα αρχεία.

Ο Κρίστοφερ Μπόιντ απ τν Malwarebytes συστήνει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποφύγουν να ανοίγουν ψεύτικα βίντεο στο Facebook.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved