Διόρθωσε αυτά τα λάθη και θα κατέβεις ένα νούμερο στα ρούχα

Το βάρος μας αυξάνεται όσο μεγαλώνουμε.

Διόρθωσε αυτά τα λάθη και θα κατέβεις ένα νούμερο στα ρούχα

Στις γυναίκες, εκτός από την ηλικία, επιβαρυντικό ρόλο παίζουν και οι εγκυμοσύνες, τα διάφορα σκαμπανεβάσματα στις ορμόνες, η εμμηνόπαυση... Συχνά, οι ορμονικές αυξομειώσεις, όπως για παράδειγμα μία μικρή κατακράτηση πριν από την περίοδο, κάνουν τη ζυγαριά μας να δείχνει ακόμα και 2 κιλά παραπάνω, που όμως εξαφανίζονται μαζί με την έλευση της περιόδου μας.

Η στέρηση και μετά το ξέσπασμα στην διατροφή είναι συνηθισμένο φαινόμενο όταν πρόκειται για γυναίκες. Τρώμε ελάχιστα στα γεύματα, αποφεύγουμε τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί «παχυντικά» και γενικά λειτουργούμε ψυχαναγκαστικά. Τίποτα χειρότερο, τόσο για τη σιλουέτα μας όσο και για την ψυχολογία μας, αφού φτάνουμε στο σημείο να ενοχοποιούμε τα πάντα, να στερούμαστε συνέχεια και τελικά να υποκύπτουμε σε διατροφικές υπερβολές.
Η λύση είναι να τρώμε συνειδητά, αργά, να μασάμε καλά το φαγητό μας, να προσφέρουμε στον εαυτό μας πιάτα νόστιμα, καλομαγειρεμένα και ωραία σερβιρισμένα. Ένα κομματάκι σοκολάτα, λίγο λουκάνικο ή μερικοί ξηροί καρποί δεν θα μας φορτώσουν με περιττά κιλά, αντίθετα θα μας βοηθήσουν να μη «σπάσουμε» αργότερα και καταβροχθίσουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved