Καθημερινά προϊόντα και καλλυντικά που απειλούν τη γονιμότητα!

Τι απειλεί την ανδρική γονιμότητα;

Καθημερινά προϊόντα και καλλυντικά που απειλούν τη γονιμότητα!

Η επίδραση των χημικών ουσιών που βρίσκονται στο καθημερινό περιβάλλον των ατόμων στην αναπαραγωγική τους ικανότητα, έχει προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν τα τελευταία 4 χρόνια 501 ζευγάρια στην προσπάθεια τους να τεκνοποιήσουν. Ένα από τα ευρήματα ξεχώρισε, σύμφωνα με το οποίο, ενώ τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες εκτίθενται στα γνωστά τοξικά χημικά σε καθημερινή βάση, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να εκδηλώσουν προβλήματα γονιμότητας.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη στην περίπτωση των φθαλατών. Πρόκειται για τα αμφιλεγόμενα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να αυξάνουν την ελαστικότητα των πλαστικών και να διευκολύνουν την ομοιόμορφη επάλειψη των καλλυντικών λοσιόν. Οι αναλύσεις ούρων έδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά καλλυντικά είχαν υψηλότερα επίπεδα φθαλάτων στον οργανισμό τους. Οι φθαλάτες όμως βρέθηκαν να σχετίζονται με τη γονιμότητα μόνο στην περίπτωση των συντρόφων τους.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved