Σχέσεις: Καλύτερα να τσακώνεσαι ή να υποχωρείς συνέχεια;

Μπορεί σε ένα ζευγάρι οι δυο σύντροφοι να μιλάνε συνέχεια, το ζήτημα, όμως, είναι πόσο συχνά επικοινωνούν.

Σχέσεις: Καλύτερα να τσακώνεσαι ή να υποχωρείς συνέχεια;

Μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Σικάγο, βρήκε ότι τα περισσότερα ζευγάρια δεν επικοινωνούν μεταξύ τους καλυτέρα από όσο επικοινωνούν με άλλα άτομα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ακριβώς επειδή οι δυο σύντροφοι αισθάνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, συχνά υπερεκτιμούν το βαθμό οικειότητας και εγγύτητας, με αποτέλεσμα να μην αναφέρουν σημαντικές λεπτομέρειες, θεωρώντας δεδομένο ότι το έτερον ήμισυ τις γνωρίζει και θα τις λάβει υπόψη.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Παράλληλα, οι σύντροφοι που είναι πολύ καιρό μαζί μπορούν με μεγαλύτερη ταχύτητα να αναδείξουν και να επισημάνουν τα μειονεκτήματα και τα ψεγάδια ο ένας του άλλου. Η συμπεριφορά αυτή όμως, συχνά εκλαμβάνεται ως επιθετική και προσβλητική και έχει σαν συνέπεια την προβολή αμυνών, η οποία συνήθως οδηγεί στη φυσική και συναισθηματική απόσταση των δύο συντρόφων. Αντί, λοιπόν, το ζευγάρι να εμβαθύνει στα ουσιαστικά ζητήματα που το απασχολούν, μπορεί στο τέλος να έρθει αντιμέτωπο με επιπλέον προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved