Το γνώριζες; Το καλύτερο lifting ξεκινά από τη διατροφή μας

Η διατροφή μας επηρεάζει την υγεία, αλλά και την εμφάνισή μας. Ποια είναι τα τρόφιμα που θα παρατείνουν τη νεανική όψη της επιδερμίδας σας.

Το γνώριζες; Το καλύτερο lifting ξεκινά από τη διατροφή μας


Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, με σημαντικές λειτουργίες. Η υγεία και η εμφάνισή του επηρεάζονται καθημερινά από διάφορους παράγοντες. Τα γονίδια, ο ήλιος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα είναι παράγοντες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης και τις κοσμητικές θεραπείες, μπορούμε και μόνοι μας να ενισχύσουμε την υγεία και τη λάμψη του. Το μυστικό κρύβεται στο πιάτο μας.

Γαλακτοκομικά
Οι ζωικές τροφές είναι καλές πηγές της βιταμίνης Α (ρετινόλη, ρετινάλη), η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων του δέρματος. Ευεργετικά για την επιδερμίδα είναι και τα καροτενοειδή, που είναι μορφές προβιταμίνης Α και περιέχονται μόνο σε τροφές φυτικής προέλευσης. Ειδικά η β-καροτίνη, παρέχει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.
Προτιμάμε τροφές όπως Συκώτι, αυγά, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, ντομάτα, καρότο, εσπεριδοειδή, βερίκοκα, φράουλες, σταφύλια, πεπόνια, μάνγκο.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved