Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 21° 58' 35" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 09° 00' 11" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 12° 59' 26" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 19' 34" ΖΥΓΟΣ R
ΑΡΗΣ - 29° 04' 32" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 01° 17' 58" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 07' 38" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 29° 42' 31" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 43' 35" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 14' 13" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 29° 10' 18" ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο

Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να μπορούμε να έχουμε πάντα ολόφρεσκο ψάρι στο τραπέζι μας...

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε πόσο φρέσκο είναι ένα ψάρι:

1)Μυρίστε το: πρέπει να έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά ιωδίου και θάλασσας. Να μην μυρίζει έντονη και ενοχλητική ψαρίλα, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πως έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια.

2)Κοιτάξτε το προσεκτικά: Τα λέπια του πρέπει να είναι γυαλιστερά και το χρώμα του έντονο και μεταλλικό, ενώ τα βράγχιά του κόκκινα ή έντονα ροζ. Το ίδιο ισχύει και για τα μάτια που πρέπει να είναι καθαρά, λαμπερά (θολά μάτια «φωνάζουν» μπαγιάτικο ψάρι) και γουρλωτά.

3)Πιάστε το: Η σάρκα πρέπει να είναι σφριγηλή και σφιχτή και όλο του το σώμα λαμπερό και ενιαίο. Για τα ξεκοκκαλισμένα και φιλεταρισμένα από τον ιχθυοπώλη ψάρια, αυτό που καθορίζει τη φρεσκάδα τους, εκτός από τη μυρωδιά που πρέπει να είναι και πάλι φρέσκια-θαλασσινή, είναι να μην κάμπτεται το φιλέτο στα άκρα και να μην έχει σημάδια κιτρινίλας.

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies