AIDS: Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ευτυχώς στις μέρες μας η πληροφόρηση σχετικά με τον HIV είναι ευρέως διαδεδομένη, με αποτέλεσμα να μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον ιό, αλλά και σε περίπτωση που προσβληθούμε να λάβουμε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής.

AIDS: Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Διαβάστε όσα θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα στάδια στα οποία εκδηλώνεται ο HIV, καθώς επίσης και τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, ώστε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Τα στάδια

Το πρώτο στάδιο ονομάζεται οξεία λοίμωξη και ξεκινά συνήθως εντός δύο έως έξι εβδομάδων μετά τη μόλυνση. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν μία εβδομάδα ή δύο. Σε αυτό το στάδιο, τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της απλής γρίπης ή μπορεί να είναι παρόμοια με αυτά άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Στο δεύτερο στάδιο, που ονομάζεται ασυμπτωματική περίοδος, το ανοσοποιητικό σύστημα χάνει τη μάχη με τον ιό HIV και τα συμπτώματα υποχωρούν. Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει 10 ή και περισσότερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χωρίς συμπτώματα, ο HIV σκοτώνει αργά τα CD4 Τ-λεμφοκύτταρα και καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο τρίτο στάδιο, ο αριθμός των κυττάρων CD4 έχει μειωθεί κάτω των 200 και ένα άτομο με λοίμωξη από HIV, λέμε ότι νοσεί από AIDS.

Διαβάστε τα συμπτώματα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved