Τα 10 διασημότερα σκυλιά όλων των εποχών

Δεν υπήρξαν απλά... τετράποδα, αλλά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής τους.

Τα 10 διασημότερα σκυλιά όλων των εποχών

Άλλα του δρόμου, άλλα του Λευκού Οίκου, τα δέκα διασημότερα σκυλιά όλων των εποχών άφησαν το στίγμα τους, το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο.

bo1

1. Μπο Ομπάμα

Κατάμαυρος με μια μεγάλη άσπρη τούφα κάτω από τον λαιμό, ελαφρώς παχουλός και με ιδιαίτερη αγάπη στο αφεντικό του, ο Μπο έγινε γνωστός παγκοσμίως, καθώς αποτελεί μέλος της οικογένειας Ομπάμα.

millie bush 2

2. Μίλι Μπους

Ζούσε στον Λευκό Οίκο αρκετά χρόνια πριν τον Μπο και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αμερικανούς, πιθανότατα περισσότερο από τους ιδιοκτήτες της, Τζορτζ και Μπάρμπαρα Μπους.

pal 3

3. Παλ

Πρόκειται για τον αρσενικό σκύλο που στις αρχές της δεκαετίας του '40 πρωτοενσάρκωσε τη Λάσι, το διασημότερο ίσως «φανταστικό» σκυλί όλων των εποχών.

rin-tin-tin

4. Rin Tin Tin

Γερμανικός ποιμενικός που είχε τύχη βουνό, καθώς σώθηκε από του χάρου τα δόντια, όταν ένας Αμερικανός στρατιώτης τον μάζεψε από το πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όχι μόνο γλίτωσε από τα στρατιωτικά πυρά, αλλά έκανε και μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ, καθώς συμμετείχε σε 27 ταινίες! Έζησε από το 1918 έως το 1932.

5. Capitan
capitan
Προ οκταετίας συγκλόνισε την Αμερική με την αφοσίωσή του στο νεκρό αφεντικό του. Ο Capitan δεν μπόρεσε να αντέξει την απώλεια του αγαπημένου του Μάνουελ Γκούζμαν και για έξι ολόκληρα χρόνια, επισκεπτόταν καθημερινά τον τάφο του, διανυκτερεύοντας στο νεκροταφείο.

apollo

6. Απόλο

Ήταν το πρώτο σκυλί-διασώστης που έφτασε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, δεκπάντε περίπου λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση. Μαζί με τον αστυνομικό συνοδό του, έσωσε δεκάδες παγιδευμένους ανθρώπους και δικαίως κέρδισε μια θέση στη λίστα με τους διασημότερους σκύλους.

hachico

7. Χάτσικο

Τόσο θρυλικό σκυλί που η ζωή του έγινε ταινία. Ο Χάτσικο υποδεχόταν καθημερινά τον φίλο και ιδιοκτήτη του, Χιντεσαμπούρο Ουένο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, αναμένοντάς τον στην αποβάθρα του σταθμού Σιμπούγια. Μέχρι που μια μέρα του Μαΐου του 1925, ο καθηγητής δεν εμφανίστηκε, καθώς είχε χάσει τη μάχη με τη ζωή. Επί εννέα ολόκληρα χρόνια, ο Χάτσικο επισκεπτόταν καθημερινά τον σταθμό αρνούμενος να αποδεχθεί την απώλεια του φίλου του. Έφυγε από τη ζωή το 1935, αλλά παραμένει ζωντανός στις μνήμες των Ιαπώνων μέχρι και σήμερα, αφενός γιατί το μνημείο του βρίσκεται στο νεκροταφείο Μινατόκου, όπου είναι θαμένος και ο Ουένο, αφετέρου διότι στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται στον σταθμό Σιμπούγια για να τον τιμήσουν.

buddy

8. Μπάντι Κλίντον

Ένα ακόμη... προεδρικό σκυλί. Ο Μπάντι, ένα σοκολατί λαμπραντόρ, έγινε μέλος της οικογένειας Κλίντον το 1997 και παρότι ήταν με όλους φιλικός, δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί ούτε για μία στιγμή με τον Σοκς, τον γάτο του πρώην Αμερικανού προέδρου.

laika

9. Λάικα

Από ένα απλό, αδέσποτο σκυλί που τριγυρνούσε στους δρόμους της Μόσχας, έγινε το πρώτο ζώο που μπήκε σε διαστημόπλοιο (Σπούτνικ, 1957), στο πλαίσιο σοβιετικού διαστημικού προγράμματος. Πέθανε μέσα σε λίγες ώρες αφότου μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, λόγω υπερθέρμανσης.

kanellos

10. Κανέλλος

Η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, καθώς αναμφισβήτητα υπήρξε ο πιο επαναστατικός σκύλος στην ιστορία. Έδινε το παρών σε κάθε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και δεν δίσταζε να επιτεθεί στους αστυνομικούς κάθε φορά που αισθανόταν ότι οι «σύντροφοί» του κινδύνευαν. Έζησε για περίπου μία δεκαετία στους χώρους του Πολυτεχνείου και «έφυγε» ευτυχισμένος τον Ιούλιο του 2008. Άφησε πίσω του και διάδοχο, τον εξίσου διάσημο «Λουκάνικο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved