Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος

Οι ειδικοί εξηγούν πώς ένα πέος αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σεξουαλική λειτουργία καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει.

Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος

Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σεξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία. Καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, χρειάζονται περισσότερα για να τον διεγείρουν, ενώ όταν διεγερθεί, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί.

Επίσης η ηλικία φέρνει μείωση στον όγκο του σπέρματος και στην ποιότητά του και η στυτική δυσλειτουργία, ή ανικανότητα, συνδέεται ξεκάθαρα με την πάροδο του χρόνου, μεταξύ των 40 και των 70, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30% δείχνουν έρευνες.

Οι άνδρες επίσης βιώνουν μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και, σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες από καιρό υποψιάζονταν και σε κάποιες περιπτώσεις φοβούνταν: πως στο ίδιο το πέος συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές καθώς ο άνδρας προχωρά από τη σεξουαλική του ακμή- περίπου τα 30 για τους περισσότερους- στη μέση ηλικία και τέλος στα γεράματα.

Διαβάστε τις αλλαγές στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved