Ο μεγαλύτερος πειρασμός στη δίαιτα είναι…

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ποτό είναι το «αδύναμο σημείο» όσων κάνουν δίαιτα.

Ο μεγαλύτερος πειρασμός στη δίαιτα είναι…

Το αλκοόλ και όχι η σοκολάτα, όπως θα πίστευαν πολλοί. Μάλιστα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να υποκύψουμε στο αλκοόλ παρά στη σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μπορούν να χρησιμεύσουν σε διαιτολόγους και διατροφολόγους ώστε να καταρτίσουν το κατάλληλο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 80 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα απώλειας ή διατήρησης βάρους. Τους ζητήθηκε να καταγράφουν καθημερινά εάν αισθάνθηκαν λιγούρα ή επιθυμία να φάνε ή να πιούν κάτι συγκεκριμένο. Έπρεπε επίσης να καταγράψουν πώς ένιωσαν εκείνη τη στιγμή και εάν υπέκυψαν τελικά στον πειρασμό.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, οι συμμετέχοντες μπήκαν σε πειρασμό 11 φορές κατά μέσο όρο και ενέδωσαν στο 50% των περιπτώσεων. Η επιθυμία για τις «απαγορευμένες τροφές» ήταν πιο έντονη όταν οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν στρες ή πεινούσαν πολύ.

Αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να υποκύψουν στο αλκοόλ παρά στη σοκολάτα.

Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή έχουμε την τάση να υποτιμούμε τις θερμίδες που περιέχει ένα ποτό σε σύγκριση με ένα γλυκό.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Annals of Behavioural Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved