Καταστροφική η πλήρης φόρτιση του κινητού

Η «έξυπνη» φόρτιση των κινητών τηλεφώνων διαφέρει κατά πολύ από την πρακτική που εφαρμόζουμε οι περισσότεροι.

Καταστροφική η πλήρης φόρτιση του κινητού

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo η πλήρης αποφόρτιση και στη συνέχεια η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μόνο ευεργετική δεν είναι για το κινητό τηλέφωνο. Αντίθετα για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών η ιστοσελίδα συστήνει αποφόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 40% και στη συνέχεια φόρτιση μέχρι το 80%.

«Η πλήρης φόρτιση σε τακτικά χρονικά διαστήματα δεν πρόκειται να κάνει την μπαταρία να εκραγεί, αλλά θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της», αναφέρει σε άρθρο του ο συντάκτης του Gizmodo Eric Limer. Ο συντάκτης συνιστά στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να διατηρούν όσο περισσότερο μπορούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τους άνω του 50% και να μεριμνούν ώστε η συσκευή να μην αποφορτίζεται ποτέ πλήρως.

Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής συμβουλεύει τους χρήστες να αποφεύγουν την ασύρματη φόρτιση και να προστατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τη ζέστη και τον ήλιο, διευκρινίζοντας ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου. Ο Limer καταρρίπτει επίσης τον «μύθο» της φόρτισης των καινούριων κινητών τηλεφώνων για 72 ώρες, εξηγώντας πως αυτό είναι ευεργετικό για τις μπαταρίες νικελίου και όχι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτουν οι πιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους χρήστες σε περιοχές με χαμηλό σήμα να θέτουν το κινητό τους εκτός δικτύου ώστε να μην «χαλά» τη μπαταρία ψάχνοντας για σύνδεση, καθώς και να επιλέγουν χαμηλή ένταση κλήσης και να κλειδώνουν το κινητό τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved