Βίντεο: Το μυστηριώδες φυτό που… χορεύει!

Στη νότια Καρολίνα ένα ζευγάρι ανακάλυψε ένα περίεργο φυτό στην ύπαιθρο, το οποίο ταλαντεύεται έντονα χωρίς να φυσάει αέρας. Ο Jason Freeman και η σύζυγός του έκαναν ιππασία στους αγρούς όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον ασυνήθιστο θάμνο που λικνιζόταν πέρα-δώθε χωρίς λόγο!

Βίντεο: Το μυστηριώδες φυτό που… χορεύει!

Ο άντρας βιντεοσκόπησε το γεγονός λαμβάνοντας πλάνα και από τον τριγύρω χώρο όπου τα άλλα φυτά δεν κουνιούνται καθόλου, προκειμένου να αποδείξει την απουσία αέρα στην περιοχή. «Τίποτα άλλο δεν κουνιόταν παράμόνο αυτό, και μάλιστα έκανε σαν τρελό! Ήταν τόσο περίεργο. Το σταμάτησα με το χέρι μου και μόλις το άφησα αυτό άρχισε πάλι τον παράδοξο... χορό του», αναφέρει ο Jason στην Daily Mail.

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο εξηγεί σε άρθρο του ένας επιστήμονας στην εφημερίδα American Journal of Botany με τίτλο «Οι συχνότητες ταλάντωσης των κωνικών φυτών»: «Η ταλάντωση των μίσχων σε φυτά που έχουν κωνικό σχήμα συμβαίνει αρκετά συχνά, έστω κι αν δεν φυσά αέρας, καθώς η συχνότητα του συντονισμού ενός φυτού μεγεθύνεται από τον άνεμο που ο θεατής δεν αισθάνεται».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved