Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Αποστολή του Newsbomb.gr στο πανέμορφο νησί του Ιονίου που εδώ και 10 ημέρες δοκιμάζεται από τον εγκέλαδο.

Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που για 10η συνεχόμενη ημέρα "κουνιούνται" στο ρυθμό των Ρίχτερ. Κλιμάκια της πυροσβεστικής και του στρατού, οι τοπικές αρχές και η μητρόπολη έχουν συνδράμει με κάθε μέσο, ώστε να ανακουφίσουν τους πληγέντες. Τεράστια είναι, όμως και η κινητοποίηση των απλών εθελοντών – κατοίκων.

Οι ζημιές στο Αργοστόλι

Στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, οι ζημιές είναι μικρής έκτασης και περιορίζονται στις σκεπές των κτιρίων. Από το λιμάνι του Αργοστολίου, επιτρέπεται ο απόπλου των πλοίων, καθώς οι μοναδικές ζημιές που έχουν εντοπιστει, είναι μικρές ρωγμές στη προβλήτα.

seismos kefalonia

Η ομάδα των βατραχανθρώπων που έχει φτάσει στο πολύπαθο νησί της Κεφαλονιάς, βούτηξε προχθές, στο λιμάνι του Αργοστολίου, για να αξιολογήσει την κατάσταση. Στη συνέχεια, μετέβη στο λιμάνι του Ληξουρίου, που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Το λιμάνι έχει υποστεί σοβαρή καθίζηση, και όπως είπαν χαρακτηριστικά οι βατραχάνθρωποι στο Newsbomb.gr έχε κριθεί ακατάλληλο, αλλά με θέληση και υπομονή μπορεί να φτιαχτεί από το μηδέν.

Κανένα μεγάλο καράβι δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο, ο βυθός άλλωστε έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Η ομάδα των βατραχανθρώπων, που ήρθε στην Κεφαλονιά την περασμένη Δευτέρα έλεγξε και τα πλοία, ώστε οι πληγέντες να μπορέσουν να μείνουν σε αυτά με ασφάλεια.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε τις φωτογραφίες στο newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved