Ποια φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό

Tα φαγητά που κάνουν καλό στο μυαλό περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθάνε τον εγκέφαλο να βρίσκεται σε επαγρύπνηση να είναι γεμάτος ενέργεια και ικανός να συγκεντρωθεί.

Ποια φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό

Ίσως είναι και από τα πιο κρίσιμα πράγματα όταν έχετε διάβασμα ή γενικά όταν κάνετε κάποια εργασία που απαιτεί αρκετή σκέψη.

Τέτοια φαγητά που βοηθάνε πνευματικά - κάνουν καλό στο μυαλό είναι τα αυγά, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα μούρα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και η μαύρη σοκολάτα.

Αυτά είναι και τα "πολεμοφόδια" για να αντιμετωπίσουμε την πνευματική κόπωση.

Τώρα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές τοξίνες. Βελτιώνει επίσης στη συγκέντρωση του μυαλού και βελτιώνει τη σκέψη.

Τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν βιταμίνη Β6 και Β12 οι οποίες βοηθάνε επίσης στη συγκέντρωση, στη μνήμη και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Αυτά όμως τα οποία βοηθάνε το μυαλό και στην καλύτερη πνευματική εστίαση είναι οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα μούρα, οι ντομάτες, το μπρόκολο, το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν φολικό οξύ το οποίο βοηθάει στη συγκέντρωση και στην αποφυγή "προβλημάτων μνήμης" όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ.

Το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη Κ που είναι χρήσιμη για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα βατόμουρα, μούρα, κλπ βελτιώνουν τη λειτουργία των μοριακών σημάτων του εγκεφάλου και βοηθάνε στη συγκέντρωση.

Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την υγεία του εγκεφάλου μας. Κάποια τέτοια είναι το μαγνήσιο και η βιταμίνη Ε.

Τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθάνε στη συγκέντρωση του μυαλού.

Οπότε είναι καλό να τα συμπεριλαμβάνουμε συχνά στη διατροφή μας.

Τέλος, τα αυγά περιέχουν μία βιταμίνη που αποτελεί βασική ουσία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Έτσι, αν θέλουμε να δυναμώσουμε το μυαλό μας, να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή του και γενικά να βοηθήσουμε τον εγκέφαλό μας όσον αφορά τη σκέψη, είναι καλό να συμπεριλαμβάνουμε αυτά τα φαγητά ή κάποια από αυτά, καθημερινά στη διατροφή μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved