Για τον Παύλο!

Υποκλιθείτε...
Παπασταύρου Λίντα
Για τον Παύλο!

Αυτός ο Παναθηναϊκός, είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα, σε όλα τα σπορ και ο ηγέτης της Ευρώπης.

Μια ομάδα - δημιούργημα του Παύλου Γιαννακόπουλου, στον οποίο είναι αφιερωμένος εξαιρετικά από παίκτες και Ομπράντοβιτς, ο μεγαλειώδης θρίαμβος επί της Μακάμπι με 78-70.

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου; Αυτός ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού, θα μπορούσε κάλλιστα να αφιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτόν τον τεράστιο σύλλογο ο οποίος πρόσθεσε από σήμερα (8/5) το έκτο αστέρι στη φανέλα του, η οποία πλέον μοιάζει με γαλαξία. Οι «πράσινοι» έφτασαν τα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών φτάνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει οκτώ τρόπαια. Ό, τι και να γράψει κάποιος για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι λίγο. Ίσως η λέξη περηφάνεια προσεγγίζει αυτό που νιώθουν όλοι οι Έλληνες για αυτή την ομάδα.

Ισοδύναμες έδειχναν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του μεγάλου τελικού. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με ένα γρήγορο 4-0 όμως η Μακάμπι απάντησε και το σκορ στο 5’ ήταν 11-8 υπέρ των «πράσινων». Σημαντικό στοιχείο σε εκείνο το διάστημα το γεγονός ότι χρεώθηκε με δύο φάουλ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ίαν Βουγιούκα. Με τον Γκάι Πνίνι να σκοράρει έξι πόντους η «ομάδα του λαού» προσπέρασε με 13-11 στο 6’. Το «τριφύλλι» απάντησε με ένα σερί 7-0 για να ξεφύγει με 18-13 δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Τελικώς το σκορ στο 10’ ήταν 22-15 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Η Μακάμπι έμεινε μέσα στο παιχνίδι χάρη στον Τσακ Έιντσον ο οποίος είχε σκοράρει μέχρι το 15’, δώδεκα πόντους και κράτησε την ομάδα του πίσω μόνο με τρεις πόντους διαφορά (27-24). Η εικόνα του ματς παρέμεινε η ίδια αφού και οι δύο ομάδες είχαν «κολλήσει» επιθετικά, με αποτέλεσμα στο 29’ ο Παναθηναϊκός να έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (31-27). Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 33-30.

Περισσότερα διαβάστε στο Onsports.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved