«Θα μιλήσει η ψυχή των παικτών»

Ο συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης,
Παπασταύρου Λίντα
«Θα μιλήσει η ψυχή των παικτών»

εξέφρασε στην εκπομπή του Onsports web TV την αισιοδοξία του για τον αυριανό τελικό με την Μακάμπι (8/5), υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει η ψυχή των παικτών στο παρκέ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε αρχικά: «Όπως σε κάθε διοργάνωση υψηλού επιπέδου έτσι και σε αυτή πρέπει να διαθέτεις εκπληκτική ομάδα για να είσαι πρωταθλητής Ευρωπής. Η Μακάμπι είναι άλλη μία δύσκολη ομάδα με ιστορία και παρόν. Με τον τρόπο παιχνιδιού που έχει επιβλήθηκε της Ρεάλ εύκολα. Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που διαθέτει μία πολύ καλή περιφέρεια με τους Πάργο και Έιντσον να δημιουργούν. Υπάρχει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο «ζωγραφιστό» που τους δίνει οντότητα και εκτέλεση, ενώ υπάρχου και οι Μπλού και Πνίνι είναι οι βασικοί δημιουργοί και εκτελεστές. Φυσικά η Μακάμπι έχει και άλλες επιλογές από τον πάγκο».

Όσον αφορά τις ομοιότητες των παιχνιδιών ανάμεσα στους ημιτελικούς και τον τελικό υπογράμμισε: «Δεν έχουν ομοιότητες τα παιχνίδια, έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που διαθέτει μία πολύ καλή περιφέρεια με τους Πάργκο και Εϊντσον, ενώ ο Σχορτσανίτης στο «ζωγραφιστό» τους δίνει οντότητα και εκτέλεση. Οι Μπλού και Πνίνι είναι οι βασικοί δημιουργοί της, καθώς και οι εκτελεστές της, που έχουν παράλληλα και άλλες επιθετικές επιλογές».

Για την ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό απέναντι στη Μακάμπι, υπογράμμισε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ πιεσμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Θα παίξουμε πολύ νωρίτερα στον τελικό και προσπαθήσαμε να μπούμε σε έναν άλλο ρυθμό. Να ξυπνήσουμε πιο νωρίς, αλλά αυτό είναι το πρόγραμμα και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε. Στον τελικό με τη Σιένα ήσασταν μάρτυρες ενός κακού ξεκινήματος, καθώς κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις με τη Σιένα να παίρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ήμασταν νευρικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα να γυρίσει στο παιχνίδι και να πάρει τη νίκη».

Για τον αγώνα με τη Σιένα και τη νευρικότητα που έδειξαν οι παίκτες στα πρώτα λεπτά είπε: «Το συζητήσαμε και με τους παίκτες, τα πρώτα λεπτά είχαμε μία νευρικότητα, αλλά έχουμε ποιότητα και το σθένος, όπως και την εμπειρία να κάνουμε αυτό που πρέπει και έτσι κι έγινε. Το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ ουσιαστικό για μας, καθώς φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε. Το γεγονός πως τους πιέσαμε να κάνουν πολλά λάθη, χάρη στην εκπληκτική άμυνα που παίξαμε, βάλαμε τα θεμέλια για μία καλή νίκη. Ένα ώριμο αποτέλεσμα με παίκτες που είναι ικανοί να το κάνουν αυτό».

Για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού σε τέτοιου είδους αγώνες τόνισε: «Σε τέτοιου είδους διοργανώσεις πρέπει να έχεις πλάνο και αρχές. Η φιλοσοφία του Ζέλικο είναι τέτοια που ταιριάζει σε τέτοια παιχνίδια. Και οι παίκτες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς μετά το κακό ξεκίνημα, τα βάλαμε κάτω καταλάβαμε τι λειτουργεί σωστά και τι όχι. Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο και αλλάξαμε την εικόνα μας. Όσο ήμασταν κακοί η Σιένα δεν πήρε διαφορά, σταματήσαμε τον Λαβρίνοβιτς και ήμασταν πολύ διαβασμένοι. Είχαμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο πεινασμένο που το πίστευε. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν τις ικανότητες με τον κατάλληλο σεβασμό να παίξουν καλό μπάσκετ και να φτάσουμε στη νίκη».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη o Δημήτρης Ιτούδης υπογράμμισε: «Ο Σοφοκλής είναι ένας από τους παίκτες που η Μακάμπι στηρίζει το παιχνίδι πάνω του, ενώ η ομάδα του Ισραήλ διαθέτει και άλλους παίκτες όπως οι Μπλου και Πνίνι που σουτάρουν καλά και δημιουργούν. Ο Σχορτσανίτης όμως ακολουθεί όλες τις φάσεις και αυτό τον κάνει επικίνδυνο, ενώ και ομάδα τον ψάχνει, διότι έχει την ικανότητα να τελειώνει στις φάσεις. Θα είναι ένα πρόβλημα που θα χρειαστεί οι ψηλοί να έχουν και τη βοήθεια των κοντών».

Για το γεγονός πως τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί από διάφορους πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κόψει τον ρυθμό της Μακάμπι, έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν συμφωνώ. Και η Μακάμπι πρέπει να κατεβάσει τον δικό μας τον ρυθμό. Δεν συμφωνώ με αυτό που ακούστηκε. Υπάρχουν όμως κομμάτια του παιχνιδιού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και εμείς με προσοχή».

Τέλος για τον Νικ Καλάθη ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι ως προπονητές που ένας παίκτης 21χρονών στέκεται σε τέτοιο επίπεδο και προσπαθεί να παίξει με μηδέν λάθη. Δεν είναι εύκολο για έναν πλέι μέικερ. Έχει την υποστήριξη του Ομπράντοβιτς και του υπόλοιπου σταφ φυσικά. Πρέπει να κερδίσει όμως και το κύπελλο για να μπει στη λίστα. Πρέπει να διαχειριστεί τις καταστάσεις, καθώς σε τέτοια παιχνίδια δεν χωρούν οι συναισθηματισμοί. Δεν πρέπει να δίνει σημασία για το τι γίνεται προς τα έξω. Θα δούμε πολύ μεγαλύτερα πράγματα από αυτόν στο μέλλον . Έχει δίπλα του αθλητές που μπορεί να τους δώσει την μπάλα και να δημιουργήσει διάφορες φάσεις. Παράλληλα είναι πολύ καλός και στην άμυνα με τα γρήγορα πόδια του. Θα είναι όμως ομαδική δουλειά, καθώς φοβερή δουλειά δουλειά κάνουν και ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας), ο Τσαρτσαρής, ο Φώτσης, ο Διαμαντίδης, ο Ντρου (σ.σ. Νίκολας), με τους δύο τελευταίους να περνάνε μία ίωση. Κάναμε σήμερα μία προπόνηση έχουμε και ένα μίτινγκ αύριο για να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις καταστάσεις στο παρκέ. Εκεί θα μιλήσει η ψυχή των αθλητών!»

http://www.onsports.gr/basket/euroleague/final-four/item/58645-%c2%abtha-milhsei-h-psychh-twn-paiktwn%c2%bb?hghgh


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved