ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Η ηθοποιός που πέθανε στη σκηνή, ενώ έπαιζε τον θάνατό της

Αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα που υποδύονταν κάποιον ρόλο σε μία θεατρική παράσταση.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Η ηθοποιός που πέθανε στη σκηνή, ενώ έπαιζε τον θάνατό της

Όμως, ο θάνατος της Edith Webster αποτελεί μοναδικό και ταυτόχρονα το πιο ειρωνικό γεγονός.

Η Edith Webster ήταν μία σχετικά άγνωστη ηθοποιός, που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει όνομα, όμως άφησε το στίγμα της στην ιστορία από τον παράξενο θάνατό της.
Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια έπαιζε τον ρόλο της γιαγιάς στην θεατρική παράσταση "The Drunkard", στο θέατρο Towson Moose Lodge στη Βαλτιμόρη.
Σύμφωνα με την πλοκή του έργου, στο δεύτερο μισό της παράστασης και λίγο πριν το τέλος, η γιαγιά έπρεπε να τραγουδήσει το "Please Don't Talk About Me When I'm Gone" (Σας παρακαλώ, μην μιλάτε για μένα, όταν θα έχω φύγει) και μετά να πέσει στη σκηνή και να υποδυθεί τη πεθαμένη. Άλλωστε, το έργο ήταν δράμα.
Την παράσταση και την πράξη αυτή τις είχε παίξει δεκάδες φορές και κάθε φορά το κοινό εντυπωσιαζόταν, επιβραβεύοντάς την πάντα με ένα ηχηρό χειροκρότημα. Όμως, στις 24 Νοεμβρίου του 1986, η 60χρόνη πια Webster θα την έπαιζε για τελευταία φορά.

Η τελευταία παράσταση είχε κυλήσει πολύ καλά και μόλις η ηθοποιός τελείωσε το τραγούδι της κατέρρευσε, κάνοντας το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτά, ενώ εκείνη βρισκόταν ακίνητη πάνω στη σκηνή.
Όπως το χειροκρότημα συνεχιζόταν, η Edith Webster πέθανε στα αλήθεια! Το κοινό, νομίζοντας ότι είναι μέρος του έργου, από τις επευφημίες έπνιγε ακόμα και τις κραυγές των υπόλοιπων καλλιτεχνών και των μελών της παραγωγής για βοήθεια ...
Μετά από μερική ώρα, όμως, κατάλαβαν ότι οι εκκλήσεις για βοήθεια δεν ήταν μέρος του σεναρίου ...Η ηθοποιός δεν είχε πεθάνει για χάρη του έργου, αλλά στην πραγματικότητα. Απόλυτη σιγή σκέπασε την αίθουσα του θεάτρου και οι περισσότεροι θεατές άρχισαν να προσεύχονται για την Webster.
Αν και μεταφέρθηκε σχετικά γρήγορα στο κοντινό νοσοκομείο, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Απλά οι γιατροί ανακοίνωσαν επίσημα τον θάνατό της, από καρδιακή προσβολή.
Όπως δήλωσε τότε και ο υπεύθυνος της παράστασης, Richard Byrd, "Το χειροκρότημα ήταν πολύ δυνατό. Έφυγε, ακούγοντάς το."
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη καρδιακή προσβολή της Edith, ενώ έπαιζε τον συγκεκριμένο ρόλο. Σύμφωνα με την κόρη της, Merri-Todd Webster, υπέστη καρδιακή προσβολή μερικά χρόνια νωρίτερα, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, όμως δεν σταμάτησε. Έβγαλε ολόκληρο το έργο και μετά ζήτησε βοήθεια.

Απλά σκεφτείτε το. Η ηθοποιός κατέρρευσε επί σκηνής για τον σεναριακό της θάνατο, ενώ την ίδια στιγμή πέθαινε από καρδιακή προσβολή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved