Δείτε: Ποιά επαγγέλματα μας... παχαίνουν;

Μία νέα βρετανική δημοσκόπηση αναφέρει τα χειρότερα επαγγέλματα για τη διατήρηση ενός όμορφου κορμιού και καταρρίπτει το μύθο που θέλει τους σεφ ή τους υπαλλήλους γραφείου στην κορυφή της λίστας.

Δείτε: Ποιά επαγγέλματα μας... παχαίνουν;

Αντίθετα τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι προσωπικοί βοηθοί (personal assistant) της διοίκησης και οι μηχανικοί.
Στις αμέσως επόμενες θέσεις βρίσκονται τα επαγγέλματα του δασκάλου, του νοσηλευτή, των τεχνικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και των νομικών.
Την δημοσκόπηση πραγματοποίησαν επιστήμονες από την βρετανική εταιρεία ευρέσεως εργασίας CareerBuilder, που ρώτησαν σχετικώς 3.700 εργαζόμενους.
Τα επαγγέλματα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις ήταν αυτά που συσχετίστηκαν με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο σωματικό βάρος, ενώ αντιθέτως ως τα πιο «φιλικά» προς το βάρος επαγγέλματα απεδείχθη ότι είναι εργάτης σε εργοστάσιο και επιστήμονας.
Το 55% των εθελοντών δήλωσαν πως θεωρούν ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ το 41% είπαν ότι πήραν βάρος συνεπεία της νυν δουλειάς τους.
Από αυτούς, το 59% είπαν ότι έχουν πάρει πάνω από πέντε κιλά, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις είπε ότι έχουν πάρει πάνω από δέκα κιλά.
Για το 16% των ερωτηθέντων, όμως, ο νυν επαγγελματικός προσανατολισμός τους είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.
Η δημοσκόπηση συσχέτισε την αύξηση του σωματικού βάρους των ερωτηθέντων με τα υψηλά επίπεδα εργασιακού στρες και την πολύωρη εργασία πίσω από ένα γραφείο, με το 56% των εθελοντών να λένε πως ευθύνεται για το βάρος τους η ακινησία και το 35% το στρες εξαιτίας του οποίου τρώνε ακατάσχετα.
Οι εθελοντές είπαν επίσης ότι μεγάλο μερίδιο στην αύξηση του βάρους τους έπαιξε το ότι έτρωγαν συνεχώς πρόχειρα φαγητά, αφού δεν βρίσκονταν ποτέ στο σπίτι τους το μεσημέρι για να φάνε κανονικό φαγητό.
Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ελέγξουν το μέγεθος των μερίδων τους και να έχουν το νου τους στις θερμίδες εν ώρα εργασίας.
Έτσι, το 70% είπαν ότι τσιμπολογούν όλη την ώρα στη δουλειά τους, ενώ ο ένας στους δέκα υπερκαταναλώνει σοκολάτες και γλυκίσματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Όσον αφορά την άσκηση, το 11% είπαν ότι δεν γυμνάζονται καθόλου, τρεις στους δέκα είπαν ότι γυμνάζονται «καμιά φορά», ενώ ο ένας στους δύο είπε ότι προσπαθεί να κάνει γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved