Ζευγάρια: Τι αποκαλύπτει για τη σχέση η στάση στον ύπνο

Πολλές και διαφορετικές οι συνήθειες των ζευγαριών στον ύπνο. Από το πώς κοιμάται ένα ζευγάρι, φαίνεται η διάρκεια της σχέσης, αλλά και η αγάπη και η τρυφερότητα.

Ζευγάρια: Τι αποκαλύπτει για τη σχέση η στάση στον ύπνο

Μία αλυσίδα ξενοδοχείων η Travelodge, έκανε μία πρωτότυπη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 ζευγάρια για τον τρόπο που κοιμούνται μαζί.

«Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», δήλωσε η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο, η οποία εξηγεί τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:

- Πλάτη με πλάτη, χωρίς επαφή. Αυτή τη στάση την προτιμά το 33% των ερωτηθέντων ζευγαριών. Είναι συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα και αποδέχονται ο ένας τις συνήθειες του άλλου στον ύπνο.

- Πλάτη με πλάτη, με επαφή. Την προτιμά το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Τα ζευγάρια αυτά είναι άνετα, στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ αυτή τη στάση ύπνου την προτιμούν και όσοι έχουν νέα σχέση.

- Η γυναίκα έχει γυρισμένη την πλάτη στον άντρα. Την επιλέγει το 15% των ζευγαριών. Είναι η κλασική στάση στα πρώτα χρόνια της σχέσης ή του γάμου, όπου ο άντρας «προστατεύει» την γυναίκα του.

- Άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα. Την προτιμά το 6% των ζευγαριών. Η γυναίκα έχει κυρίαρχο ρόλο στη σχέση και «προστατεύει» τον άντρα της.

- Πρόσωπο με πρόσωπο. Την επιλέγει το 8% των συμμετεχόντων και δείχνει την ανάγκη για επαφή του ζευγαριού.

- Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια στην αρχή. Την προτιμά το 9% των ζευγαριών. Είναι ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved