Οπτικές εκρήξεις της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Στο 31o Φεστιβάλ FICTS του Μιλάνου, για να απονείμει βραβείο αυτή τη φορά, βρέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου η βραβευμένη δυο φορές από τον ίδιο θεσμό, ζωγράφος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Οπτικές εκρήξεις της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Ως γνωστόν, η γνωστή εικαστικός είχε τιμηθεί από το ίδιο φεστιβάλ, με το βραβείο "Guirlande D ' Honneur" από τον πρόεδρο Franco Ascani, μαζί με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Εnnio Morricone, τον Ottavio Missoni και τον Pele, αλλά στη φετινή διοργάνωση, τιμητικά, απένειμε βραβείο η ίδια.

4  Milano Pele

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου οργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχει σκοπό του την προώθηση του πολιτισμού μέσα από τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό («Culture through Sports»).

3  Milano Ennio Morricone

Κάθε χρόνο βραβεύονται προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο, από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των media, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, δημιουργούς με παγκόσμια ακτινοβολία, που, με τη δουλειά τους προωθούν την αθλητική ιδέα και εικόνα.

Στη λίστα των βραβευμένων του Φεστιβάλ του Μιλάνου, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλους, οι Μartin Scorcese, Robert Redford, Giuseppe Tornatore, Pietro Mennea, Ottavio Missoni, ο σκηνοθέτης Hugh Hudson και πολλοί Ολυμπιονίκες και αθλητές όπως οι Sara Simeoni, Pele, Giancarlo Fisichella.

2  Milano Ottavio Missoni

Η Μίνα Βαλυράκη είναι βραβευμένη στο Φεστιβάλ του 2004, ως «Sport Artist» διεθνώς, καθώς και στο 30ο Φεστιβάλ FICTS με το βραβείο «Guirland D'honneur» για το συνολικό της έργο και την προσφορά της στην τέχνη.

«Art and Cars- Mina on Park Lane»

Η γνωστή εικαστικός ταξίδεψε στο Μιλάνο για το Φεστιβάλ από το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, όπου, στην αίθουσα Bob Forstner Excaliber, τα έργα της με θέμα το αυτοκίνητο «συνομιλούν» ήδη, με μερικά από τα πλέον ακριβά super cars που κυκλοφορούν στον πλανήτη.

7  London Parklane 1

«Art and Cars- Mina on Park Lane», είναι ο τίτλος της έκθεσης της στην καρδιά της ευρωπαϊκής μητρόπολης, του Λονδίνου, που την περίοδο των Χριστουγέννων δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

Πόλος έλξης η έκθεση της Μίνας στην Park Lane, όπου η συνύπαρξη των έργων της με τα μοναδικά super cars, στο showroom Bob Forstner Excaliber, βρίσκει «τον πλέον αυθεντικό τρόπο έκφρασης ακριβώς μεταξύ της αντικειμενικής πραγματικότητας και της υψηλότερης δυναμικής σύνθεσης».

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το βιομηχανικό και το αστικό, το φυσικό περιβάλλον, είναι η γνωστή θεματολογία και πηγή έμπνευσης της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

«Φαίνεται ότι στην δουλειά της η Μίνα 'στοχάζεται' πάντα σε μεγάλη κλίμακα», έγραψε ο Ιταλός τεχνοκριτικός Guiliano Serafini, όταν επιμελήθηκε την έκθεση της Φλωρεντίας, που έληξε μόλις τον περασμένο μήνα.

8  London Parklane 2

Κι αυτό φαίνεται στη ζωγραφική της, που είναι «χειρονομιακή» και έχει πάντα μεγάλες διαστάσεις, ακόμα κι όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Στη δουλειά της με τα αυτοκίνητα, που έχουν την τύχη να βλέπουν αυτή την περίοδο οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες της πόλης, παρατηρούμε «το πεταχτό σχέδιο τους να διευρύνεται σε ένα είδος οπτικής έκρηξης όπου αποκαλύπτεται όλη η ένταση, το νεύρο και η εικονικότητα της κίνησης. Μια δυναμική που εμπλέκει και το χρώμα, το οποίο η καλλιτέχνης χειρίζεται με επιθετική σχεδόν διαπεραστική προσέγγιση ένα χρώμα που πάντα «συνεργεί» με τη εικόνα και την έξαρσή της», καταλήγει ο Ιταλός τεχνοκριτικός.

9  London Parklane 3

Την έκθεση του Λονδίνου, έχουν δει ήδη εκατοντάδες φιλότεχνοι της βρετανικής πρωτεύουσας, ανάμεσα τους και πολλοί επώνυμοι, ενώ η γιορτινή συγκυρία δίνει την ευκαιρία και σε πολλούς τουρίστες να την επισκεφθούν στο showroom Bob Forstner Excaliber, στην κεντρικότατη Park Lane.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved